02.07.2014
Autosport

Teine etapp tõi karikavõistluse üldtabelis muudatusi

Kui vigursõidu karikavõistluse „Sillamäe kevad 2014“ esimene etapp toimus Sillamäe sadama parklas, kus publikuks võistlejad ise koos oma pereliikmetega, siis võistluse teise etapi taustaks olid laadatelgid ja ðaðlõkilõhn ning publikutki jagus raja äärde, kuna samaaegselt võidukihutamisega toimusid Sillamäe merepäevad.

Täna, 29. juunil spordikompleksi Kalev parklasse kogunenud võidusõitjaid ootas taas ees üllatus – rajameister Boris Ermakov oli ka seekord võistlustrassil olevate kujundite läbimise harjumuspärast järjekorda muutnud ja see tekitas raskusi nii mõnelegi võidusõitjale.

„Võistlejaid võiks rohkem olla,“ rääkis karikavõistluse peakorraldaja Boris Ermakov. „Naisteklassis sel korral osalejaid üldse polnud, võib-olla peab võistluse formaati muutma, hetkel ei oska midagi lisada, kõik peab korralikult läbi mõtlema,“ lisas Ermakov.

Taas oli kõige rohkem osavõtjaid meeste klassis, kus kuue osaleja seas saavutas seekord võidu Andrei Burkin Almer Pärgi ees. Kolmanda koha noppis võistluste peakorraldaja Boris Ermakov, kes esimesel etapil omaenese poolt „kaevatud auku“ langes, ajades segamini kujundite läbimise õige järjekorra. Sellel võistlusalal palju aastaid pjedestaali kõige kõrgemal astmel olnud Heiki Luts seekordsel etapil kahjuks ei osalenud.

Naiste klassis seekord osalejaid ei olnud, kuid veteranide klass oli erinevalt esimesest etapist – kus rajal oli vaid üks mees – seekord kohal koguni kolm võistlejat. Sel korral oli selles võistlusklassis kiireim ja osavaim Urmas Teffo,  talle järgnesid Vjatðeslav Golõðev ja Vladimir Jermakov.

Noorvõistlejaid oli seekord rajal kaks ja üldkokkuvõttes edestas Oliver Teffo oma konkurenti Ülari Verti rohkem, kui minutiga. Rehvivilinat ja vaatemängu pakkusid publikule aga mõlemad noored piloodid.
 
Kuna teise etapiga sai ühele poole kogu Sillamäe vigursõidu karikavõistlus, siis tunnustati karikatega parimaid. Pingerida jaotus vastavalt.
Meesteklass: Almer Pärg, Andrei Burkin, Boris Ermakov.
Veteranid: Vladimir Jermakov, Urmas Teffo, Vjatðeslav Golõðev.
Noored: Oliver Teffo, Ülari Verti.
Naisteklass: Irina Burkina, Kati Nõuakas, Julia Sahharova.
 
ALAR TASA
vaivara.ee

Eelmine:
Järgmine: