05.05.2013
Jalgrattasport

Tauri Selder Viljandis teine

Laupäeval 4.mail sõideti Viljandi tänavasõit, mis oli ühtlasi ka Eesti Meistrivõistluste II etapiks. Kokku sõidetakse 4 etappi, kus arvesse läheb kolm paremat tulemust.

Kriteeriumisõidu Eesti MV Viljandi etapp sõideti oluliste uuendustega rajal, võrreldes varasemate aastatega. Raja iseärasuseks on ligi 16% kaldenurgaga ja 400 meetri pikkune munakivisillutisega tõus, mis eeldab sportlastelt mittatavapärast võistlustaktikat. Raskel rajal kujunes võistlus väga aktiivseks kõikides võistlusklassides. Peagrupp lagunes juba esimestel ringidel kahe kuni nelja liikmelisteks gruppideks. Eliitklassi meestel oli vaja läbida 1,8 km pikkune ring 20 korda, naistel aga 10 korda.

Hea sõidu tegi Tauri Selder, kes lõpetas võidusõidu neljandana, kuid meeste eliitklassis kuulus talle teine koht. Sõidu võitis MU23 rattur Krister Raudsepp (33 punkti), järgnesid Marku Ainsalu (31 punkti) ja U23 rattur Peeter Tarvis (29 punkti). Tauri sai 10 punkti. Ainar Elberg suutis sõita pool võistlusmaast ehk üheksa ringi.

Naiste eliitklassi arvestuses ei olnud täna vastast Itaalia profiklubi  Michela Fanini Record Rox ratturile Liisi Ristile, kes juba avaringil alustas oma soolosõitu ja pidas vastu lõpujooneni. Teine ja kolmas koht läksid TÜSKI ratturitele Grete Treierile ja Inge Koolile. Neljas oli Investment Agency teamist Kristel Koort.

Naisjuunioritest oli taas parim Sirje Lepik, Kärolin Varblase ja Mae Langi ees. Võistluse katkestasid Aira Ferschel, Maris Nurm ja Janely Sojone.

M14 vanuseklassis võttis ülekaaluka võidu Nõmme RK rattur Karel-Georg Nõmm. Meie Marten Jõeäär sai seekord 7.koha. M16 poiste hulgas kahjuks finisijooneni ei jõudnud meie ratturid. Sten Eric Nirgi suutis sõita 5 ringi ja Robert Petrovitski 3 ringi. Selles klassis oli võitja Karl Patrick Lauk Saaremaalt. N16 tüdrukute seas ei olnud taaskord vastast Mari-Liis Mõttusele, kes sõitis teistelt eest kohe esimese ringi algul. Kaireen Käenile kuulus eelviimane koht. M12/N12 pidid läbima kolm ringi. Meie parim oli 18. koha saanud Sander Sojone. Temast natuke tagapool lõpetasid Mirell Semenkova, kes sai N12 tüdrukute seas neljanda koha ning ka veel M10 klassis sõitev Mario Kivil.

Järgmine tänavasõidu etapp peetakse 18. mail Kuressaares.

jrk.ee

Eelmine:
Järgmine: