15.05.2010
Jalgrattasport

Tauri Selder ja Maris Nurm Viljandis teised

Investment Agency-Jõhvi võistkond osales laupäeval peetud Eesti meistrivõistluste kolmandal etapil Viljandis edukalt.

Nagu alati oli Viljandis raske rada, kus meestel tuli võtta raske ja pikk poole kilomeetri pikkune tõus mida raskendas 30 kraadine palavus.
Viljandile omaselt oli võistlejatele kaasa elamas hulgaliselt publikut, mis andis võistlusele laheda fiilingu.

Meeste ja U23 12 ringilises sõidus lagunes liidergrupp lõpuks täiesti ribadeks, kus soolosõidu tegi Allan Oras Rietumu Bankast, võttes maksimum punktid vahefinisites.
Väga tugeva etteaste tegi Tauri Selder, kellel purunes vahepeal kumm ja kes neutraalringi kasutades suutis jätkata peagrupis ning viimase ringi raskel tõusul jättis kõik ülejäänud konkurendid maha ning saavutavas teise koha, mis andis U23 vanuseklassi võidu ja kindlustas Eesti meistrivõistlustel kokkuvõttes teise koha.
Jõhvi jalgratturid pole viimasel paarikümnel aastal meeste hulgas tänavasõitudel esikolmikusse mahtunud.

Meeste arvestuses sai teise koha Caspar Austa ja kolmanda koha Markku Ainsalu Proshop Teamist.

U23s järgnes Taurile kohalik jalgrattur Martti Välk ja kolmas oli Reijo Puhm Alpha Bhalticust, kes kindlustas Eesti meistritiitli.

Naiste ja N18 sõidus valitses taas Grete Treier Tartust, kes võitis kindla ülekaaluga nii Viljandis kui ka üldarvestuses. Sel aastal suutis esimest korda Grete Treieri järel finiðeerida Maris Nurm, millega säilitas lootuse jõuda kokkuvõttes poodiumile. Teine Investment Agency sõitja Kristel Koort sai kuuenda koha, mis andis N18 vanuseklassis kolmanda positsiooni. N18 võitja oli Daisi Rist KJK-st.

Lisaks põhisõitudele esinesid ka teised Jõhvi jalgratturid märkimisväärselt. Oma vanuseklassis N12 sai võidu Kaireen Käen. Sama vanade poiste hulgas sai Marten Jõeäär viienda koha, jäädes poodiumilt välja finiðiheitluses.

Esikolmikusse jõudis ka Laura Kuusemets, saades N14 klassis kolmanda koha.

Rohkearvulises meesjuunioride sõidus, kus järjekordse võidu võttis saarlane Mihkel Räim tegi hea sõidu Paul Nestor, kes kuulus teise gruppi ja saavutas koha esikümne piirimail.

Veel sõitsid Investment Agency Jõhvi värvides Janely Sojone (N16 viies koht), Peep Kivil (Harrastajate viies koht), M16 vanuseklassis said Ainar Elberg ja Kaspar Tamm liidritelt ringi sisse ning pidid keerama boksi.

Viimane Eesti meistrivõistluste etapp tänavasõidus peetakse nädala pärast Elvas.

JÕHVI JALGRATTAKLUBI

Eelmine:
Järgmine: