Tartlan sai taas medali

Kreeka-rooma maadluse veteranide MMil Soomes sai jõhvilane Tiit Tartlan pronksmedali. Spordiveterani sõnul ei lasknud saadud vigastus tal paremini esineda.

Kuu aega enne Soome MMi osales 56aastane Tartlan Türgi vabamaadluse MMil. Võisteldes vanuseklassis 56+, sai jõhvilane ameeriklasega peetud poolfinaaliheitluses raske vigastuse ning kuna ta ei olnud suuteline heitlust jätkama, lõpetas ta võistluse kokkuvõttes 5. kohaga.

Pärast kuuajalist ravi kaotas Tartlan Soomes Kouvolas esimeses ja – nagu hiljem selgus – otsustavas heitluses Eesti atleedile Olev Kiirendile, kes kroonitigi kehakaalus kuni 76 kg maailmameistriks. Lohutusturniiril võitis Tartlan Venemaa maadlejat ning pälvis ühtlasi pronksmedali.

“Mulle on see veteranide MMi 15., juubelimedal. Vigastus ei lasknud mul edukamalt esineda, kuigi tuleb tunnistada, et Kiirend on väga hea. Ülejäänud selle kategooria maadlejad on nõrgemad, nii et kõik oleks võinud teisiti minna,” rääkis Tartlan. “Muidugi arvestasin ma sellega, et esinen juba tänavu edukamalt, kuid ei õnnestunud. Seepärast häälestun väga tõsiselt järgmisele hooajale, mil tahan mõlemal alal võita.” 

PÕHJARANNIK

Eelmine:
Järgmine: