20.07.2015
Kergejõustik

Täna toimub Iisakus Eesti ainus staadionimaraton

Teisipäeval, 21. juulil Iisaku staadionil toimuvale Eesti ainsal staadionimaratonil on neljal osalejal plaanis läbi joosta kõik kolm võistluste kavas olevat maratoni. Staadionimaratoni koduleht asub aadressil www.sportiv.ee/staadionimaraton, samast leiab ka huviline lingi, kust saab maratonijooksude ajal vaadata otseülekandes tulemusi.

Ragnar Virma, Priit Valk, Tõnis Tali ja Aivar Luud on need neli meest, kes kavatsevad maratoni starti minna nii kell 10, kell 18 kui ka kell 23. Ragnar Virmal on tahtmine lisaks kolme maratoniga kogunevale enam kui 126 kilomeetrile joosta rohkemgi. Nimelt kavatseb ta startida ka ööpäeva kestva jooksuürituse lõpetuseks kolmapäeval kell 9 startival veerandmaratonil, mille raames saab joosta klassikalist staadionidistantsi – 10 000 meetrit.

Koos maratoonaritega stardivad ka poolmaratonijooksjad. Naistest kavatsebki ööpäevaga pikima maa, 74 kilomeetrit läbida Kaja Jõemets, kelle plaani kuulub kolm poolmaratoni ja üks veerandmaraton, kusjuures öömaratoni ajal jookseb ta vastu oma esimesele juubelisünnipäevale.

Kokku on Iisakus osalemas 48 sportlast, neist 30 kavatseb joosta vähemalt ühe maratoni, mille raames läbitakse 400 meetri pikkust ringi 105 ja pool korda.

Stardinimekirjas on ka kolm Iisaku jooksjat. Kell 18 algaval tippmaratonil osaleb Jaanus Altoja ning kell 23 stardib öömaratonile Liisi Arm ja Sigrid Põdra, kes osalesid samal võistlusel ka eelmisel aastal.

Osalejate hulgast leiame teiste seas ka Margus Konnula, kes on rohkem tuntud luuletajanime Contra all, tema plaanib startida maratonil teisipäeval kell 10 ja kell 23. Endine minister Meelis Atonen stardib kell 18 tippmaratonil, kusjuures talle on see elu 139. maraton. Samas stardis on ka Põhjaranniku peatoimetaja Erik Gamzejev, kellel on plaan läbida poolmaraton. Sarnaselt eelmisele aastale on selgi korral Iisakusse tulemas eestlastest kõige rohkem maratone jooksnud Rein Pärn. Kui eelmise aasta Iisaku maraton oli ta jaoks 236., siis selle aasta staadionimaraton on tal arvult 271. Lisaks Pärnale ja Atonenile on stardis veel kaks jooksjat, kel elus läbitud enam kui sada maratoni. Leili Teevälil on neid seni kirjas 119 ja Ergo Meieril 109. Mõlemad nad stardivad teisipäeval esimeses, kell 10 algavas jooksus.

Lisaks on Iisakus teisipäeval alates kella 16.30st kavas noortele ja lastele sõltuvalt vanusest 1500 m, 800 m ja 100 m stardid.

Pealtvaatajatele on võistluspaigas ööpäevaringselt avatud ilu- ja tervisetelgid. Kavas on ka ennustusvõistlus, kus tuleb ära arvata võitja aeg.

Esmakordselt joosti Eestis staadionil maratoni võidu Iisakus eelmisel aastal ja siis saavutasid esikoha Ida-Virumaa jooksjad German Terehhov ja Hillevi Velba, kes said võiduajaks vastavalt 3:16.54 ja 4:03.02.

sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: