24.08.2011
Uisutamine

Täna selguvad rulluisusarja võitjad

Täna saab lahenduse Ida-Viru rulluisusari 2011, kui Jõhvis sõidetakse sarja viimane etapp.

Koondarvestus 5 etapi järel: https://sportiv.ee/protokoll/rullikoond_2011_after5.xls

Kõige nooremate, 1999.a ja hiljem sündinud tüdrukute vanuseklassis on endale sarja üldvõidu juba kindlustanud Anett-Leann Saks. 2. koha võitmiseks peab Grete Aul minema Jõhvis starti ning sõidu lõpetama. 3. koht jääb välja andmata.

1999.a ja hiljem sündinud poiste arvestuses on 150 punktiga esikoha taganud Jürmo Rooma. 2 koha nimel hakkavad täna võistlema Kermo Kaasik ja Raiko Jool. Kui Kaasik tahab kokkuvõttes teiseks tulla, peab ta täna olema kindlasti Joolist parem. Kui Jool tahab kokkuvõttes 2. tulla, peab ta lõpetama tana 1. või 2. ning kindlasti Kaasikust eespool. Kui Jool on näiteks 3. ja Kaasik 4., võidab kokkuvõttes 2-punktise paremusega Kaasik.

1996.-1998.a sündinud tüdrukute arvestuses on endale üldvõidu praktiliselt taganud Jonne Rooma. Talle piisab, kui täna kohale tulla ning esikolmikus lõpetada. 2. koha nimel asuvad täna võistlema kohtlanõmmelased Kristin Rastvorov ja Marielle Kurs, kuigi tugevad eelised selleks on Rastvorovil. Kui Kurs tahab kokkuvõttes 2. tulla, peab ta täna kindlasti võitma ning samas ei tohiks Rastvorov lõpetada 7. kohast kõrgemal.

1996.-1998.a sündinud poiste arvestuses on üldvõidu juba kindlustanud Siim-Markus Post. Et üldarvestuses 2. koht saada, piisab Herko-Ardi Virumäel sellest, kui tuleb kohale ja saab tulemuse kirja. 3. koht jääb selles klassis välja andmata.

1993-1995.a sündinud neidude arvestuses piisab Cätlyn Proodel esikoha saavutamiseks samuti kohaletulekust ja tulemuse vormistamisest. 2. ja 3. koht jäävad selles vanuseklassis välja andmata.

1993.-1995.a sündinud poiste arvestuses on läbi hooaja olnud seni vaid üks võistleja- Heigo Pikkor, kellel kirjas 3 võitu. Ka talle piisab sellest, kui täna kohale tulla ning finiðikanga alt läbi kihutada.

Naiste arvestuses on võistlus üldesikoha nimel põnev. Kui Laila Ahu tahab kokkuvõttes esimeseks tulla, peab ta täna Ele Luugist kindlasti parem olema. Kui Ele Luuk tahab võita, peab ta ka täna kindlasti esimene olema.

Naisveteranide arvestuses piisab Kadre Maalmal võidu üldvormistamiseks kohaletulekust ja nö näo ette näitamisest. Üldvõiduks vajalikud punktid on tal koos, puudub vaid üks formaalsus- Jõhvi etapi läbimine. Kui ta täna sellega hakkama saab, ei saa kulda tema kaelast enam keegi ära võtta. Ka üldarvestuse 2. ja 3. koht selles vanuseklassis on juba selgunud- need kuuluvad vastavalt Mariliis Kursile ja Pille Saksale. Seega võivad need kaks naist täna näiteks hoopis koju jääda ja telekast Vapraid ja Ilusaid vaadata.

Meeste klassis on konkurents olnud seni üsna hõre. Üldarvestuses on meestest võimalik medalile pääseda vaid Kaspar Räitsakul, selleks piisab talle täna rajale tulekust.

Meesveteranide arvestuses on juba enne viimast etappi endale üldvõidu taganud Priit Kaasik. Ka tema võib täna rahulikult koju jääda ning konkurentide ponnistusi oma korteri aknast binokliga jälgida. Ka Ivar Rooma võib täna rahulikult uisud varna riputada- ta asub hetkel üldarvestuses 2. positsioonil ning ei üles ega ka allapoole pole tal vähemalt legaalsel teel võimalik sealt liikuda. Üldarvestuse 3. koha võitmiseks on vaja Avo Kiirel olla täna kiirem Sergei Borisovist.

JAAK ROODEN
Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: