05.03.2017

Täna lõpevad Valgas Eestimaa talimängud

Valgas toimuvatel 13. Eestimaa talimängudel on idavirulased viimasel päeval stardis viiel alal. Toome selles uudises meie maakonna võistlejate tulemused võimalikult operatiivselt teieni. Kolme päeva jooksul esimese alavõidu tõi Ida-Virumaale Jõhvi malevõistkond. Lisaks saadi pühapäeval kaks esikohta maakondade arvestuses, parim oldi laskesuusatamises ja vabamaadluses.

Vabamaadlus
Ida-Virumaa sai maakondlikult kindlalt 1. koha kusjuures medali said kõik 12 võistlustules olnud idavirulast.
Kuldmedali said: Gleb Belokurov, Jevgeni Tarassov, Nikita Sirokov, Kirill Kanin, Kirill Skiller, Martin Põld.
Hõbemedalile tuli Erik Reinbok.
Pronksi teenisid: Maksim Tarassov, Jevgeni Soltruk, Vjatðeslav Saulits, Maksim Sembel, Erik Tðernikov.
Vabamaadluses osalesid üheksa maakonna maadlejad ning Ida-Virumaa ülekaal järgnevate ees oli mäekõrgune: 1. Ida-Viurumaa 232, 2. Põlvamaa 195, 3. Jõgevamaa 131.

Laskesuusatamine

Ida-Virumaa sai maakondlikus arvestuses 1. koha. Individuaalarvestuses saavutati kuus esikomikukohta. Kolmikvõit pälviti klassis M15: 1. Mark Iljin, 2. Aleksai Jaruðkin, 3. Jegor Maksimenkov. Klassis N15 oli teine Sofija Gladkovskaja, tublid olid ka Uljana Jurlova (4.), Viloletta Konopljova (5.) ja Anastassia Fedortseva (6.). Klassis M40 oli idavirulastest edukaim kuuenda koha saanud Viktor Ðemarin. Naistest oli teine Ksenia Pribõlovskaja ja kolmas Alina Botðtarjova. Maakondade arvestuses oli Ida-Virumaa edu teise koha saanud Valgamaa ees kümme punkti. Kogu esiviisiku seis oli väga tasavägine: 1. Ida-Virumaa 281, 2. Valgamaa 271, 3. Võrumaa 262, 4. Harjumaa 260, 5. Tartumaa 258Laskesuusatamises osalesid kümne maakonna sportlased.

Naiste maadlus
Ida-Virumaa oli esindatud vaid kahe naismaadlejaga, kuid siiski piisas sellest võistkondlikuks 5. kohaks. Kuldmedali teenis Ksenia Skiller.

Male
Linnade mleturniiril peeti laupäeval seitse ja pühapäeval neli vooru. Laupäeva järel Tartust 2,5 punktiga maha jäänud Jõhvi suutis pühapäeval pöörata kaotusseisu võiduks. Alus sellele pandi 9. voorus, kui alistati Tartu 3,5:1,5, kuid enne viimast vooru oli Tartu edu Jõhvi ees siiski veel punkt. Viimases voorus alistas Jõhvi 5:0 Põlva ja kuna Tartu ei suutnud  Pärnut võita rohkem kui 3,5:1,5 oligi Jõhvi malevõistkond saavutanud 44 punktiga talimängude võidu. Tartu kogus 43,5 ja Kuressaare 34,5 punkti. Kiviõli sai 12 võistkonna seas 26,5 punktiga 9. koha, kusjuures viies koht jäi vaid 2,5 punkti kaugusele.

Valdade kabeturniril sai Mäetaguse 14 võistkonna seas 10 koha.

Maakondade arvestuses (arvesse läksid kahe parema omavalitsuse kohapunktid) sai Ida-Virumaa males Tartumaa ja Harjumaa järel kolmada koha, punkte kogusid esikolmiku võistkonnad vastavalt 97, 90 ja 89.

Kabe
Kui linnade kabeturniir lõppes laupäeval ja Kiviõli pidi leppima viimase, kaheksanda kohaga, siis valdade kabeturniir toimus kaks päeva ning Iisaku sai 12 võistkonna seas 10. koha, kusjuures üheksas võistkond jäi vaid punkti kaugusele.

Maakondlikus arvestuses pidi Ida-Virumaa leppima seekord kabes kuuenda kohaga.

Reedene uudis: https://sportiv.ee/index.php?2/16261
Laupäevane uudis: https://sportiv.ee/index.php?2/16263

Tulemused: http://www.joud.ee/est/g79s3968

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: