25.03.2009
Suusatamine

Täna argipäev, homme Niglas

Täna ja homme on Ida-Virumaa suusaspordi ajaloos omamoodi tähtsad daatumid. Täna õhtul peetakse Pannjärvel sealset ja Kohtla-Nõmme suusakeskust ühendanud suusasarja viimast etappi, neljapäeval pannakse Kohtla-Nõmmel alus veel ühele maakonna spordielu ilmestavale nimevõistlusele – toimuvad Piret Niglase esimesed auhinnavõistlused suusavahetusega sõidus.

“Ida-Virumaa argipäeva suusaõhtute” nime kandval suusasarjal on seljataga kaheksast etapist seitse. Eelmisel nädalal võisteldi Kohtla-Nõmmel vabatehnika sprindis ning eri klassides võitsid Anett-Leann Saks, Vane Vähk, Mariethe-Piret Niglas, Marko Saatman, Reelika Vallas, Mikk Rooden, Anu Seli, Rainer Järvelaid, Avo Sambla, Karis Niisuke, Robert Peets, Piret Niglas, Peep Kivil, Moonika Räitsak, Toivo Tasa, Aime Mõik, Anatoli Männi ja Tõnis Tamm.

Täna on veel pikaks ajaks häid suusatamistingimusi pakkuval Pannjärvel kavas lisaks tillusõidule, kus aega ei võeta, kuid jagatakse ðokolaadi, 2, 3, 6 ja 9 km pikkused võistlusmaad. Pärast võistluste lõppu tehakse sarjast kokkuvõtteid ning parematele kuuluvad medalid. Erimeene ootab ka neid, kes on osalenud kõikidel etappidel. Seni on kõik seitse etappi vapralt kaasa teinud 13 suusatajat: Reigo Jool, Raiko Jool, Vane Vähk, Allar Aun, Jonne Rooma, Marko Saatman, Ave Uustalu, Anu Seli, Piret Niglas, Aleksandr Komðin, Anatoli Männi, Arvi Pärs, Tõnis Tamm.

Sarja 19 vanuseklassist on jagunud võistlejaid 18 klassi (vaid 18-19aastaseid suusaneide pole osalenud). 14 klassis on võitja selge enne viimast etappi, kuid enamiku esikolmikukohtade pärast tõotab viimasel etapil tulla tuline heitlus.

Neljapäeval on Kohtla-Nõmmel kavas Piret Niglase esimesed auhinnavõistlused suusavahetusega sõidus, kus võistluse esimene pool sõidetakse klassikalises tehnikas ja pärast suusavahetust jätkub võistlus vabatehnikas. Võistluse lülitas oma kalenderplaani ka Eesti suusaliit, seega on homme võistlejaid oodata ka väljastpoolt maakonda. Võistluse peasekretäri ja ühe korraldaja Jaak Roodeni sõnul olid esimesed “piiritagused” uudistajad viljandlased. Võistlusmaad on eri vanuseklassidele 1,7 km + 1,7 km, 3 km + 3 km ning 6 km + 6 km. Kokku jagatakse medaleid 14 võistlusklassis. Kõikidele osalejatele jäävad mälestuseks unikaalsed osavõtjadiplomid, kuhu võistlusele nime andjalt saab autogrammigi paluda. Kindlasti tasub võistlusele uudistama tulla neil, kes ise suuski alla ei pane, aga tahavad vaadata teiste võidukihutamist.

Mõlemal päeval väljub kell 17 Kohtla-Järve Järve gümnaasiumi juurest võistlusele eribuss.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: