17.06.2009
Kergejõustik

Täna algavad aastajooksud

Kohtla-Järve spordikeskuse staadionil peetakse täna õhtul sarja “Ida-Virumaa aastajooks 2009 m” esimene etapp.

Kolmeetapilisel võistlusel on kavas võistlused eri jooksumaadel, kuid põhijooksuks on 2009 meetri pikkune võistlusmaa, mille raames võetakse naiste ja meeste põhijooksul Eesti edetabeli jaoks aega ka 2000 meetri läbides. Üldkokkuvõttes koha saamiseks liidetakse igal jooksjal kahe 2009 m tulemused. Erandiks on noored (s 1999. a ja hiljem), kellel on võistlusmaaks 1 miil ehk 1609 meetrit. Üldkokkuvõttes saavad esikohakarika iga aastakäigu kiireimad.

Kuna 1 miili joostakse harva, siis on jooksuõhtu kavas 1 miili jooks ka meestele ja naistele, et anda võimalus joosta end Eesti edetabelisse. Eelmise hooaja Eesti meeste edetabeli neljas ja kümnes aeg on joostud just aastajooksu raames Kohtla-Järvel (meeste 2000 m Eesti hooaja edetabelisse andis aastajooks eelmisel aastal koguni teise ja neljanda tulemuse). Erinevalt aga eelmisest aastast miilijooks aastajooksu üldkokkuvõtet ei mõjuta, sest kuna aastajooks kuulub koos kolme eri võistlusega “Ida-Virumaa argipäeva jooksuõhtute” sarja raamesse, siis tekitas ühel võistlusel kahe eri distantsi olemasolu samadele vanuseklassidele eelmisel aastal segadust.

Traditsiooniliselt on võistlusõhtu raames teatejooks viieliikmelistele võistkondadele (eraldi arvestus sama ettevõtte töötajatest koostatud võistkondadele), samuti ilma ajavõtuta tillu- ja lastejooks, kus lõpetajad saavad suu magusaks.

Aastajooks on sel aastal kavas kolmel staadionil, peale Kohtla-Järve joostakse 8. juulil Sillamäel ja 5. augustil Vokas.

Juhend: https://sportiv.ee/index.php?2/4731

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: