31.01.2009
Jalgpall

Täiendusi saanud Trans viigistas Levadiaga

Uuenenud koosseisuga Narva Trans kohtus sel aastal esmakordselt Meistriliiga klubiga, viigistades valitseva meistri FC Levadiaga 1:1. Sillamäe Kalev alistas Kuliki väravatest 2:0 FC Kuressaare.

Transi algkoosseisus alustas eelmise hooajaga võrreldes seitse uut mängijat ja peatreener Sergei Ratnikov tunnistas, et kokkumäng oli veel väga puudulik. Sellegipoolest suudeti teisel poolajal Vladislav Ivanovi väravast viigistada.

“Esimesel poolajal oli initsiatiiv rohkem Levadia käes ja nad ei kasutanud veel paari head võimalust,” kirjeldas narvalaste peatreener Soccernet.ee-le.

Kodusel Maarjamäe kunstmurul mänginud Levadia võitis avapoolaja Vitali Gussevi väravast.

“Teine poolaeg oli tempo ja dünaamilisuse osas mõlemalt poolt väga huvitav. Mõlemad jätsid mitmed võimalused kasutamata ja lõpuks suutsime meie viigistada, aga see oli võrdne mäng,” lisas ta.

Loodetakse Gruznovi peale

Et tegemist oli Transi selle aasta esimese tugeva treeningmänguga, pidas Ratnikov eelkõige oluliseks kogemuste hankimist.

“Minu jaoks andis see mäng palju infot. Kohe oli näha, et meeskonnas on palju probleeme. Üritame neid parandada ja oleme hooajaks valmis kõigiga võrdselt mängima,” rääkis ta.

Peamisteks probleemideks on praegu kaitseliin ja puudulik kokkumäng, samuti tunneb treener puudust ühest korralikust väravamasinast.

“Loodame, et hetkel vigastatud Maksim Gruznov hakkab ikka mängima. Loodan tema peale palju, temaga koos on meil hoopis teine mäng,” ootab ta Meistriliiga läbi aegade edukaima väravaküti naasmist.

Koosseisus kolm leedulast

Tulevikus oodatakse palju ka eelmise hooaja Meistriliiga noorimalt mängijalt ja väravalööjalt, 16-aastaselt Vladislav Fjodorovilt. “Aga tema jaoks on veel natuke vara, lihasmassi oleks veel juurde vaja,” kommenteeris peatreener.

Ratnikovi kinnitusel on klubiga lepingud sõlminud leedulastest väravavaht Modestas Stonys ja keskkaitsja Tomas Rimas, samuti tema endised hoolealused Tartu Tammekast, ründaja Kristjan Tiirik ja universaalne Timo Teniste.

Täna kaasa teinud mängijatest ei ole lepingut veel vaid endisel FC Levadia kaitsjal Vitoldas Cepauskasel, kellest saab aga treeneri sõnul arvatavasti samuti nende mängija.

Lisaks kinnitas Ratnikov, et tema poeg Eduard, kes pidi sõitma testimisele Araabia Ühendemiraatidesse, jätkab siiski vähemalt pool aastat Transis. Treeneri noorem poeg Daniil on samuti lepingu sõlminud, nagu ka Kiviõli Tamme Autost üle tulnud ründaja Sergei Leontovitð.

Sillamäe murdis saarlased lõpu eel

Sillamäe Kalev alistas laupäevases kontrollmängus viimase viie minuti jooksul löödud väravatest 2:0 FC Kuressaare, kuid peatreener Vadim Dobiþa hinnangul pidanuks võidunumbrid palju suuremad olema.

Sportland Arenal peetud sõpruskohtumises püsis viigiseis kuni 85. minutini, mil Vassili Kulik lõpuks skooriluku murdis. Sama mees lisas viimastel minutitel veel teisegi värava.

Sillamäelaste peatreeneri sõnul on nad teinud palju tööd, et muuta eelmisel hooajal tihti probleemiks saanud tagaliin organiseerituks ja kindlaks. “Sel aastal oleme selle enam-vähem ühtse liinina tööle saanud, aga nüüd on jälle tekkinud probleem väravamomentide realiseerimisega,” nentis ta samas uut puudujääki.

“Praegu töötame põhiliselt füüsise kallal, aeroobse vastupidavuse kallal – käime ujumas, jookseme krossi ja nii edasi,” rääkis ta Soccernet.ee-le. “Löökideni ei ole veel jõudnudki.”

Mäng ühte väravasse

Mäng ise oli Dobiþa sõnul täielikult ühte väravasse. “Nemad mängisid täiesti üheselt kaitsest lähtuvalt,” hindas ta Meistriliigasse tõusnud saarlaste esitust. “Kogu mängu ajal oli neil ainult kolm vasturünnakut, esimesel poolajal kaks ja teisel üks. Tõsi üks neist oli üsna ohtlik.”

“Teadsime, et tegemist on kaitsva meeskonnaga ja seega oli tänase mängu ülseandeks pandud võimalikult kiiresti mängu ülekandmine servalt servale, et nende mäng lahti harutada ja servadelt sisse murda,” jätkas ukrainlasest juhendaja.

“Saime sellega ka hakkama, aga realiseerimine jäi väga nõrgaks. Mõlemad väravad lõi jälle Kulik. Neist teise peaga, mis alles eelmise mängu järel haiglas õmblusi vajas,” viitas ta 22-aastase ründaja eelmises kohtumises FC Flora vastu saadud vigastusele.

Lapeikis tagasi Sillamäel

“Kulik, Lipartov ja kaitseliin olidki meie tänases mängus esiletõstmist väärivad,” kiitis Dobiþa 22-aastast pallurit koos veteranründaja Dmitri Lipartoviga.

Eilsest mängust jäi kõrvale haigestunud ukrainlane Dmitri Boiko. Samas oli meeskonna koosseisus tagasi leedulasest kaitsja Vilius Lapeikis, kelle kohta treener ütles kolme nädala eest:

“Ta näib olevat just seda tüüpi, kes jookseb klubist klubisse. Tema läks suuremat raha taga ajama Poola ja enam tagasi ei tule. Ütlesin seda talle kohe – kui juba lähed, siis tagasi pole vaja tulla. Niisuguste rändtirtsudega ei saa arvestada meeskonna ehitamisel.”

Nüüd on 25-aastane kaitsja tema enda palvel meeskonnas tagasi.

Tänased Meistri- ja Esiliiga klubide mängud:

Meistriliiga klubi; Esiliiga klubi

kell 11:00 Lahti Suurhallis FC Viikingit (FIN) – Viljandi Tulevik 0:0, pen 4:3
 

kell 11:00 Pärnu kunstmurul Pärnu Vaprus – Pärnu Vaprus II 3:2
 

kell 12:00 Sportland Arenal

FC Kuressaare – Sillamäe Kalev 0:2 (0:0)
85., 90. Vassili Kulik

Sillamäe I poolajal: Mihhail Starodubtsev, Aleksandr Zahharenkov, Aleksei Naumov, Gvidas Grigas, Vilius Lapeikis, Sergei Vihrov, Aleksandr Mutik, Nerijus Maciulis, Igor Rogov (12. Irfan Ametov), Vitalis Stankevicius, Dmitri Lipartov.
Sillamäe II poolajal: Aleksandr Djatðenko, Dmitri Smirnov, Roman Nesterovski, Eimantas Valaitis, Roman Vedehhov, Irfan Ametov, Konstantin Karin, Roman Daniljuk, Dmitri Lipartov, Vassili Kulik, Vitalis Stankevicius.
Timo Kikas & Siim Pulst 
 

kell 12:30 Kauniaisteni kunstmurul Grankulla IFK (FIN) – Tallinna Kalev 2:1
? – Priidu Ahven
 

kell 13:00 Maarjamäe kunstmuru FC Levadia – Narva Trans 1:1 (1:0)
Vitali Gussev – Vladislav Ivanov

Transi algkoosseis: Modestas Stonys, Timo Teniste, Tomas Rimas, Vitoldas Cepauskas, Aleksei Gorðkov, Kristjan Tiirik, Sergei Kazakov, Daniil Ratnikov, Maksim Bazjukin, Philipp Breytveyt, Sergei Leontovitð
 

kell 14:00 Sportland Arenal FC Flora – Tartu Tammeka 5:0 (1:0)
35. pen. Siksten Kasimir, 53., 80. Sergei Moðnikov, 85. Martin Vunk, 90. Ken Kallaste

Flora I poolajal: Stanislav Pedõk, Markus Jürgenson, Mikk Reintam, Tõnis Vanna, Ken Kallaste, Jürgen Kuresoo, Siksten Kasimir, Martin Vunk, Oliver Konsa, Siim Luts, Alo Dupikov.
Flora II poolajal: Mihkel Aksalu, Markus Jürgenson (Oliver Konsa), Aivar Anniste, Karl Palatu, Ken Kallaste, Jürgen Kuresoo, Albert Taar, Henri Rüütli, Gert Kams, Sergei Moðnikov, Alo Dupikov (Martin Vunk).

Tammeka: Mait Toom, Kennet Jädal, Martin Haljak, Tanel Joosep, Mihkel Kuresoo, Siim Tenno, Mikk Laas, Reio Laabus, Kristjan Paapsi, Albert Prosa, Mihkel Mikheim
Vahetusest sekkusid: Kaspar Kohler, Marek Laasik, Kaarel Torop, Eldar Rassulov, Erik Vares, Kristjan Vomm
 
kell 16:00 Helsingi Talihallis Helsingi IFK (FIN) – Tallinna Kalev 1:1
 
kell 16:15 Tampere Pirkkahallis TPV Tampere (FIN) – Nõmme Kalju 1:2
19. Daniel – 76., 86. Smirnov

Siim Pulst
Soccernet.ee

Eelmine:
Järgmine: