06.05.2013
Jalgrattasport

Taavi Selder Mulgi maratonil kolmas

Eesti suurima rattamaratonide sarja Samsung Estonian Cup 13-hooaja avaetapi Mulgi Rattamaratoni võitis Alges Maasikmets, kes viimasel kilomeetril pani jõu ja kogemuse maksma Prantsusmaa profiklubis Cofidis pedaaliva maanteeprofi Gert Jõeääre ees. Kolmas oli täna Nissan Thule Pro Team rattur Taavi Selder .

Nimekatest ratturitest oli Samsung Estonian Cup uue hooaja avavõistlusel kohal kogu Eesti maastikuratturite paremik, teiste seas Estonian Cup rattamaratonide sarja mitmekordsed võitjad – Caspar Austa, Euroopa meister maastikurattamaratonis Allan Oras ja 44-aastane Alges Maasikmets ehk legendaarne Massa.

Otsustavad sündmused rajal toimusid sõidu esimesel neljandikul kui metsasinglil moodustus kolmeliikmeline juhtgrupp, kuhu kuulusid Alges Maasikmets, Gert Jõeäär ja Taavi Selder. Holstre-Polli mägedes takerdus Selder mudasesse rajalõiku ning Maasikmets ja Jõeäär said väikese edumaa. Liiderduo jäi Selderi nägemisulatusse kuni võistluse lõpuni, kuid 10-15 sekundist väiksemaks Selder kaotust liidritele kärpida ei suutnud. “Arvasin, et oleme Kerdiga lõpuni kahekesi ja Selder on jäänud, kuid Taavi üllatas ja hingas sisuliselt võistluse lõpuni meile kuklasse,“ tunnistas võistluse võitnud Maasikmets. Premium7 vahefinisi võidu võttis Maasikmets, Jõeääre ja Seldri ees

Investment Agency meeskonna parimana sai Tauri Selder 36. koha, kellel oli päev varem sõidetud Viljandi kriteerium veel jalgades ning see jättis ka jälje resultaadile. Danil Kozinets saavutas 49. ja Paul Nestor 52. koha, mis andsid U23 vanuseklassis vastavalt 4. ja 5. koha.
Peep Kivil ja Vladimir Vðivtsev olid 66. ja 67. positsioonil ning Ainar Elberg 158.

Meeskondlikult võitis Amps-Extreme sport meeskond Nissan Thule Pro teami ees. Jõhvi meeskond Investment Agency platseerus kaheksandaks.

Naist arvestuses võttis kindla võidu Greete Steinburg Rakkest, kellel kulus distantsi läbimiseks 2:49.00, olles üldarvestuses 150-s. Steinburg edestas Daisi Risti 7minuti 18 sekundiga ja Janelle Uibokandi 10.10-ga. Jõhvilanna Kristel Koort kurtis samuti eelmisel päeval sõidetud kriteeriumi väsimust ning pidi leppima naiste arvestuses viienda kohaga.

Üldse lõpetas 65km pikkuse võistlusmaa 937 jalgratturit.

Poolmaratoni võitis kohalik rattur M16 võitja Kristjan Johanson. Jõhvi-Investment Agency meeskonnast sai parima tulemuse 11. koha Sten-Eric Nirgi, kes oli M16 vanuseklassi 8. Tublilt sõitis Marten Jõeäär, kes oli M14 vanuseklassi kolmas (üldarvestuse 27. koht). Anatoli Männi lõpetas sõidu 80 kohaga (M60 6). Poolmaratoni lõpetas umbes 400 jalgartturit.

Jõhvi Jalgrattaklubi
www.jrk.ee

Eelmine:
Järgmine: