02.09.2009
Jalgrattasport

Taavi Selder alustas velotuuri Slovakkias

Meie maakonna esirattur Taavi Selder alustas oma koduklubi Rietumu Banka-Rigaga viieetapilist velotuuri „53 Okolo Slovensko”.

Pikkade traditsioonidega II katekooriasse kuuluvast velotuurist võtavad osa Saksamaa, Poola, Kazahstani ja Austraalia rahvuskoondised ja mitmed proffiklubid millest nimekamad on kindlasti Itaalia Miche-Silver Cross ja Belgia Fidea.

Esimese etapina oli kavas 158 km pikkune mägine sõit Banska Bystrica ümbruses. Selderi sõnul tuli kohe distantsi alguses ületada ligi 20 km pikkune tõus, mille ta ületas teises grupis. Teine raske tõus oli võistluse lõpus ning seal tundis Taavi Selder ennast hästi ja suutis etapi lõpetada 37. kohaga. Selle tulemusega oli ta oma klubi kindlalt parim mees ning läheb järgmistele etappidele klubi liidrina. Etapivõidu sai tuntud itaallane Pasquale Muto Miche-Silver Crossist. Ta läbis distantsi ajaga 3:51.40-ga. Talle järgnesid 10 sekundilise kaotusega Leigh Howard Austraali koondisest ja Robert Bengsch Saksamaalt. Taavi Selder kaotas võitjale 6.45 ja suurem peagrupp 9.10-ga.

Taavi ise oma tulemusega väga rahul ei olnud sest sisemuses tundis ta, et oleks võimeline olnud ka esimese grupiga üle finiðijoone veerema. Homme on kavas siledama profiiliga etapp.

PEEP KIVIL
Jõhvi RK/Sundstrand

 

Eelmine:
Järgmine: