18.03.2009
Jäähoki

SUPER! Viru Sputnik võitis esimese mängu

Eesti jäähokimeistrivõistlustel üllatuslikult finaali jõudnud Kohtla-Järve Viru Sputnik andis Tallinnas peetud esimeses finaalmängus Tallinna GMP Starsiga käest 4:0 edu ja kohtumise normaalaeg lõppes 4:4. Pärast väravat mitte toonud lisaaega võitis Kohtla-Järve siiski mängu 5:4, Viru Sputniku peatreeneri Sergei Konõðevi sõnul tabas otsustava karistusviske Anton Nekrassov. Seeria teine mäng peetakse eeloleval laupäeval algusega kell 14.40 Kohtla-Järvel. Kolmanda, pühapäeval Tallinnas toimuva mängu aeg on veel lahtine. “Meile öeldi, et mängime kell 15 või 15.30,” ütles Konõðev sportiv.ee’le pärast kolmapäevast mängu. Seeria võitmiseks on vaja vastane alistada kolmes kohtumises.

Mängu käigust võis ülevaadet saada aadressil: http://pointstreak.com/prostats/boxscore.html?gameid=967102
Delfi.ee galerii: http://pilt.delfi.ee/album/116628/?page=1
Delfi uudis: http://www.delfi.ee/news/sport/jaahoki/article.php?id=21861521
Vesti Dnja lugu: http://www.vesti.ee/sport/2121/
Molesi lugu: http://www.moles.ee/09/Mar/20/9-1.php

Viru Sputnikul avas skoori Aleksandr Smetanin (söötja Nikolai Vladimirov), kui mängitud 13.01. 2:0 tegi seisuks Andrei Levitin (söötjad Ilja Ponomarjov, Anton Nekrassov).

Teise kolmandiku alguses lõi Smetanin 3:0. Kaks väravat löödi viienda minuti keskel.  4.26 oli mängitud, kui Aleksei Petrovits viis külalised juba 4:0 juhtima, kuid juba kaks mängusekundit hiljem tegi Narva juurtega Aleksandr Kuznetsov  (söötja Jussi Nieminen) seisuks 4:1.

Kolmanda kolmandiku neljanda minuti keskel tegi 1994. aastal Venemaa eest olümpial mänginud, Peterburist pärit Aleksandr Vinogradov (lugege tast loo lõpus) tabloole seisuks 4:2.

Mängitud oli viimast kolmandikku 14.19 kui väljakuperemehed kasutasid ära arvulise ülekaalu ning Anton Levkovitð (söötjad Aleksandr Kuznetsov ja Jussi Nieminen) tegi vahe minimaalseks 4:3. Kaks ja pool minutit hiljem olid Stars taas väljakul viiekesi nelja kohtlajärvelase vastu ja seis viigistus 4:4, seekord värava autoriks taas Aleksandr Vinogradov (söötjad Danil Ossipov ja Roman Potðinok), normaalaja lõpuni jäi 3.07.

Viis minutit lisaaega väravat ei toonud. Nii võeti kasutusele karistusvisked, mis tõid edu Kohtla-Järvele. Sportiv.ee kesköine telefonikõne, segitamaks mis mängus lõpuks toimus (online-ülekanne jooksis nö pange) tabas võitjate peatreeneri traumapunktis, kuna ühel VS mängijal löödi kulm lõhki.

Eesti meistrivõistluste medalistid läbi aegade: www.sportiv.ee/index.php?2/5276

Vinogradovist 4.04.2005 Õhtulehes pärast Starsi esmakordset kullavõitmist

Eesti tðempionaadi nimekaim mängija Aleksandr Vinogradov , Venemaa endine koondislane, teenis üleeile karjääri esimese meistrikulla. «Lyonis sain kunagi Prantsusmaa meistrivõistluste pronksi,» meenutas Vinogradov, kes on mänginud ka Rootsis, Saksamaal ja pikki aastaid Venemaa kõrgliigas.

Profikarjäärile pani Vinogradov punkti 2004. aasta kevadel Novosibirskis. “See Peterburi meeskond, kus praegu kaasa löön, on puhtalt amatööride tiim. Veteranid mängivad oma lõbuks,” selgitas Vinogradov.

Vinogradovi karjääri tipphetk oli Lillehammeri olümpia veerandfinaal, kus ta viskas Slovakkia võrku lisaajal võiduvärava. Hiljem kaotas Venemaa Rootsile ja Soomele ning jäi medalita. “Tookord olid vastastel palju nimekamad võistkonnad, eriti Rootsil ja Kanadal. Henrik Forsberg, Tommy Salo ja Paul Kariya mängisid,” meenutas Vinogradov.

Enda karjääri üle Vinogradov ei kurda, kuigi NHLi ta ei jõudnudki. “Iga sõdur tahaks olla kindral, aga alati ei tule välja. Üldiselt olen rahul, et sain aastaid tegelda oma lemmikalaga, et mul on hea naine ja toredad lapsed,” ütles Vinogradov, ise Starsi riietusruumis sigarit pahvides.

Sportiv.ee 

Eelmine:
Järgmine: