08.09.2008
Jalgrattasport

Sundstrand Team teatekrossis kolmas

Pärnumal Jõulumäe spordikeskuses peeti laupäeval, 6. septembril Eesti meistrivõistlused mägiratta teatekrossis. Sõideti traditsioonilisel 4 km pikkusel üsna tehnilisel ja kiirel ringil ning võistluskategooriaid oli kolm: eliit, noored ja seeniorid.

Noorte võiskond keskpärane

Esimesena asus võistlustulle 24 noorte võiskonda, kus esindatud pidi olema M14, M16, M18 ja tüdrukute vanuseklassi esindaja. Ida-Virumaa oli esindatud Jõhvi spordikooli-Sundstrandi võiskonnaga.

Teatekrossi Eesti meistriks tuli ajaga 43.40 Tallinna CFC spordiklubi I võiskond. Kaksikvõidu tagas neile sama klubi II võiskond ja kolmanda koha sai Tartu JK Tamme, võitjatele kaotasid nad vastavalt 53 ja 1.03 ga. Suurfavoriit Tallinna Kalevi JK jäeti seekord neljandaks.

Sundstrandi võiskond alustas võistlust tagasihoidlikult. Esimese vahetuse sõitja Madis Kollil ebaõnnestus start ja ta saabus vahetusalasse 19. kohal. Teises vahetuses tõstis Ainar Elberg Jõhvi võiskonna 15. kohale. Kristel Koort pidi kolmandas vahetuses langema koha võrra, aga viimasas vahetuses sõitis Jõhvi võiskonnas eelmise talve parim noorsuusataja Rauno Avel, kes möödus viiest konkurendist ja nii lõpetas Jõhvi Sundstrand võistluse ajaga 48.35 ning saadi keskpärane 11. koht.

Taavi Selder ja Alexela Eesti meister, Sundstrand kolmas

Hoopis paremini läks Sundstrand teamil Eliit seltskonnas. Siin pidi iga vahetus sõitma 4 km ringi kahel korral. Kui oli sõidetud võistlusest esimene vahetuste ring, siis oli võimsa ülekaaluga liider Alexela-Rademar Agency võiskond, kus esimeses vahetuses sõitis vokalane Taavi Selder päeva parima ringiaja 9.22. Sundstrand team oli CFC ja Tartu Tamme järel neljas. Sundstrandi sõitjatest sai parima aja 9.55 Tauri Selder ja hästi sõitis ka Maris Nurm kelle etapiajaks oli 12.00.

Kui sõideti teine voor, siis Alexela edu järgnevatega aina kasvas ja võiskonna ankrumees Erki Kukk võis rahulikult võidu vormistada.
Alexela –Rademar-Agency võiduaeg oli 1:21.30. Teiskordselt tuli teatekrossi Eesti meistriks Taavi Selder, lisaks neile sõitsid võitjate eest veel Maaris Meier ja Ivo Suur.

Sundstrandi võiskonna tõstis esimese vahetuse mees Tauri Selder neljandalt kohalt teiseks, Kristjan Koppel lasi mööda CFC võiskonna, kuid suutis hoida kolmandat positsiooni JK Tamme ees.

Kolmandas vahetuses tegi Sundstrandilt kiiret sõitu Maris Nurm kes omakorda suutis mööduda CFC  -st ja parandas oma etapiaega veel 10 sekundi võrra ning saatis viimasele etapile Rainer Vaitmaa 23 sekundilise eduga CFC  ja minutilise eduga JK Tamme ees.

Selge oli see, et Vaitmaa ei suuda teist kohta hoida, sest CFC-l sõitis kogenud Andre Aduson ja 23 sekundiline edu oli liiga väike, aga kolmandast kohast võis unistada küll. Finiðis oligi teisena CFC  ja Vaitmaa suutis hoida Jõhvi Sundstrandi pronksmedali positsioonil. Jõhvi Sundstrand jäi CFC-st maha 33 sekundit ja edestas JK Tammet omakorda 35 sekundiga. Alexelale kaotas Sundstrand 6 minuti ja 25 sekundiga.

Teatekrossis oli see Jõhvi klubile esimeseks medaliks, kolm aastat tagasi saadi seni parimana neljas koht. Üldse lõpetas seitse võiskonda.

Nädala pärast sõidetakse Jõulumäel Elion Estonian cupi viimane etapp.

PEEP KIVIL
Jõhvi RK Sundstrand

Eelmine:
Järgmine: