04.07.2008
Jalgrattasport

Sundstrand Team Tahko MTB-l kolmas

Laupäeval, 28. juunil toimunud Soome suurimal jalgrattaüritusel Tahko MTB-l osales esmakordselt Sundstrand teami 4-liikmeline võistkond, kirjutab jrk.ee.

Osadele meeskonnaliikmetele oli rada tuttav ja vastavalt sellele valiti ka meeskonna taktika. Kuna maastik on raske ja rohkete ränkraskete tõusudega, siis otsustasime ühiselt koostööd teha.

Meie tiimi liikmed sõitsid 60 km, milles peeti ka meeskondlik arvestus, kus saavutasime meeskondlikult tubli kolmanda koha 41 meeskonna seas. Meeskond oli 3-liikmeline: Veljo Kärbo, Tauri Selder ja Vallo Kärbo. Võistlus kulges algul rahulikult, pärast esimest ränkrasket tõusu venitati grupp pikaks ja selle tulemusel sai Alges Maasikmets, Helmet Tamkõrv ja soomlane Henri Ojala eest ära. Kuni 50 kilomeetrini püsisime ühes grupis, aga siis hakkasid meie omavahelised jõudude vahekorrad esile tulema ja Veljo Kärbo rühkides tõusu, saavutas teiste ees edumaa. Grupp lagunes lõplikult ja hakati valmistuma viimaseks pikaks tõusuks. Ja meeskonda tabas kõige otsustavamal hetkel ebaõnn. Meie liidril Veljo Kärbol purunes kumm, mis röövis hea koha.

Võidu võttis teist aastat järjest Alges Maasikmets, kellele pakkus tõsist konkurentsi soomlaste komeet Henri Ojala, kolmas koht taas eestlasele – Helmet Tamkõrvale.

Individuaalses arvestuses saavutas Tauri Selder 9. koha, 12 .ja 13.koha saavutasid Vallo ja Veljo Kärbo. Meeskonna 4 liige Kristjan Koppel sõitis tublilt ja südilt, püsides kogu sõidu vältel 20. koha piirimail. Kahjuks 500 m enne finiðit tabas tedagi ebaõnn raske kukkumise näol ning vigastusega võideldes oli tema lõpptulemuseks 26. koht.

Tahaksime tänada oma hooldemeeskonna naisliiget Lii Lepikut, kes kogu distantsi vältel ergutas, varustas joogiga ja oli valmis osutama tehnilist abi. Kokkuvõttes läks Sundstrandi tiimil edukalt, saime hulgaliselt uusi kogemusi meeldiva ürituse näol. Ka auhinnasaak polnud kesine. Järgmisel aastal plaanime jällegi minna ning veelgi edukamalt esineda!

VALLO KÄRBO
Sundstrand Team

Eelmine:
Järgmine: