24.04.2012
Firmasisesed

Sternhof: Finaali võidu üks alustest oli vahetusmeeste hea mäng

Intervjuu Eesti parima noorte korvpallitreeneri, eelmisel aastal koos Margo Taliga Ida-Virumaa parimaks treeneriks valitud, möödunud nädalavahetusel KK HITO/Jõhvi teist aastat järjest Eesti A-vanuseklassi meistriks viinud Priit Sternhofiga.

Viisite kaks aastat järjest Ida-Virumaa võistkonna Eesti mainekaimas noortesarjas, A-klassis kullale. Medal on küll sama värvi, kuid tee nendeni äärmiselt erinev. Tooge palun välja nende kahe hooaja ühised punktid ja suuremad erinevused?

Ühine on see ,et õnnestus finaalturniirid ära võita, kuid tee sinna oli jah erinev. Eelmine hooaeg saime finaalturniirile alles pärast raskeid play-off“i mänge Tiit Soku KKga (veerandfinaal võideti 2:1 – toim), sel aastal oli viis vooru enne lõppu finaalturniiri koht kindel.

Finaali raskem moment oli mulle kui idavirulasest pealtvaatajale teise poolaja alguses, kui vastaste kolm tabavat kaugviset suurendasid HITO/Jõhvi kaotusseisu 40:54-le. Selle juures oli ainuke positiivne asi, et mänguaega oli alles veel küllaga. Kas teil oli mängu ajal tunne, et mängu on raske päästa?

Vastastel oli hea hoog sees, olid maa-ala vastu valmis ja tabasid visked. Sel momendil oli meil paras segadus, kui vahe oleks veel suurenenud, siis oleks raskeks läinud.

Mis sai finaalis võidu osas otsustavaks?

Meie vahetusmehed tegid head sooritused ja tänu sellele oli lõpuhetkedel meil, erinevalt vastasest, põhikoosseis rivis ja värskem.
 
Miks poolfinaalis Rakvere vastu võit nii raskelt tuli?

Rakvere läks hooaja jooksul kogu aeg paremaks, ega me kerget mängu ei oodanudki.
 
Kas oli teil eelistus, kummaga teisest poolfinaalist oleks soovinud rohkem finaalis kokku minna, Tartu Ülikooliga või T. Soku KK võistkonnaga?

Ei olnud. Vastast valida ei saa, Tartuga olid kõik eelnevad neli põhihooaja mängu tasavägised ja  Soku KK-lt saime vahegrupis ühe mängu kindlalt tappa.
  
Poistel on pikk hooaeg selja taga, kuid ees ootamas enamusel veel sel nädala Poolas Euroopa noorteliiga, osadel veel ka järgmisel nädalal esiliiga finaalturniir Jõhvis ja seejärel  maakonna meistrivõistluste otsustavad mängud. Samas paistis juba Tartus, et mängus on tunda väsimuse märke. On teil rohtu kuidas hooaja lõpus veel mängijaid vormis hoida?

Tuleb trennides hoida seda toonust, mis on. Lisaks puhata ja mängudeks valmis olla.

Otsustavaid meistrivõistluste mänge pidi haiguse tõttu pealt vaatama põhiviiskumees Aleksis Anijärv. Kui suur on tõenäosus, et ta Poolas saab mängida?

Nädala alguses käib arstide juures,siis selgub, kas on valmis meid aitama. Ise on ta tahtmist täis. 
  
Finaali lõpusekunditel ühepunktilisest kaotusseisust mõlemal vabaviskel eksinud, enamus meistriks tulnud hitolastega koos korvpalluriteed alustanud, kuid viimased kolm hooaega Tartus mänginud Artur Saariste oli mängu järgselt sotsiaalmeedias suures masenduses. Mida oskad sarnasesse situatsiooni sattunud noormängijatele soovitada?

Tegijatel juhtub, ära põe!

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: