Steptðenko pääses EMile

Hea esinemine rahvusvahelise laskesuusaliidu karikaturniiri Slovakkia etapil tagas Narvast pärit Daniil Steptðenkole koha Eesti koondises Euroopa meistrivõistlustel.

Vaatamata äärmiselt keerulistele tingimustele esines Steptðenko Slovakkias  paremini kui eelnevatel selle hooaja võistlustel.

Pikemal distantsil ei läinud tal laskmine kõige paremini ja kuus trahviminutit ei võimaldanud 73 osaleja seast tõusta kõrgemale kui 35. kohale. Sprindis jõudis ta finiðisse 28ndana, kusjuures startis 85 võistlejat.

“Raske raja, tehislume ja 10 soojakraadi tõttu olid finiðiprotokollis suured vahed. Sellistes tingimustes oli väga raske võistelda. Daniili tulemustega võib rahule jääda, eriti, kui arvestada, et sedalaadi võistlustel osalemise kogemusi on tal napilt,” rääkis Steptðenko juhendaja Vladimir Vðivtsev. “Tasub ära märkida, et kui paljudel teistel koondistel olid kaasas oma hooldetiimid, siis meie olime Daniiliga seal kahekesi.”

Steptðenko täitis Slovakkias Eesti laskesuusaliidu normi ning teenis õiguse osaelda Euroopa laskesuusatamise meistrivõistlustel, mille avastart antakse veebruari lõpus Venemaal Ufas. “Ma arvan, et kui Daniil küünib seal  25. kohani, siis on see väga korralik tulemus. Praegu ei ole ta veel suuteline sammu pidama nende riikide esindajatega, kus laskesuusatamine on kõrgel tasemel. Seepärast jäävad meie eesmärgid reaalsuse piiresse. Panustame sprindile, kuid osaleme kõikides sõitudes,” märkis Vðivtsev.

Daniil Steptðenko osaleb Euroopa esivõistlustel teist korda. Mullused meistrivõistlused lõppesid tema jaoks varakult. Juba esimses võistlussõidus libises  Steptðenko ühes kiires kurvis rajalt välja ja sai vigastada.

Teine Narva laskesuusataja, Jana Mintðenkova, lendas juba eile Koreasse, et osaleda Eesti koondise koosseisus maailmameistrivõistlustel, mis on laskesuusatajate eliidi jaoks aasta tähtsaim võistlus. “Janalt on veel vara edukat esinemist oodata. Seal osalemine annab talle suurtel rahvusvahelistel võistluste kogemuse. Läbikukkumist küll ei tahaks, kuid kui õnnestub vältida kolme viimast kohta, oleks see juba normaalne tulemus,” rääkis Vladimir Vðivtsev.

PÕHJARANNIK

Eelmine:
Järgmine: