19.11.2010
Autosport

Startis Avo Ðultsi mälestusvõistlus 2010

Täna kell 19 startis startis traditsiooniline maasturite osavus- ja kestvussõit – Avo Ðultsi mälestusvõistlus. Militaarses ja industriaalses keskkonnas toimuva võistluse korraldab JR Motors.

Tegu on Eestis ainulaadse offroad-võistluse formaadiga, kus võistkonnad peavad koos oma erilise ettevalmistuse saanud autoga, läbima ca 100 km pikkuse takistusraja, millelt kõrvale kaldumine toob kaasa võistlustelt kõrvaldamise. Võistlejatel on maksimaalselt aega 24h ning eduka tulemuse saavutamiseks, peavad nad läbima veetakistusi, ületama tehismäestike, jääma pinnale hüljatud turbarabas, võitlema gravitatsioonijõudude nind füüsikaseadustega. Lisaks on sellel võistlusel “jokker-kaardiks” ilmastik – rajameistrid soovivad võistlejatele pakkuda eneseületamist nõudvat rada – äärmuslikud ilmastikutingimused võivad seda pingutust toetada või avaldada vastupidist mõju…

Võstlustrass kulgeb läbi Ida-Virumaal, Vaivara vallas asuvate Sirgala ja Narva karjääride ning nende eeltöödeldud planeeritavate laienemisalade.

Võistluse traditsioon sai alguse 2001. aastal, kadripäeva paiku ning kandis lõbusat nimetust “Kadri keerutab”. Kadri võistluse korraldajateks olid järgmistel aastatel Eesti Off-Road Klubi ja Erna selts. 2003. aastal nimetati võistlus ümber, senise rajameistri Avo Ðultsi järgi, kes lahkus 2003. aasta sügisel ootamatult meie hulgast.

Sellel aastal kuulub võistlus nö balti karikasarja ehk ametliku nimetusega 4X4 FIA NEZ Championship 2010 ning on selle karikasarja kolmas ehk viimane etapp. Mitmes võistlusklassis, on kohapunktide seisu vaadates, oodata põnevat heitlust ning kohalikel on mõningane eelis külaliste ees Leedust, Lätist ja Venemaalt. Kohale on lubanud tulla ka võistlejad Soomest.

Võistluse peasponsor on osaühing Skarcon – Polycom videokonverentsi seadmete ja Panasonic Toughbook rugged sülearvuti esindaja Baltikumis

Pealtvaatajatele

Avo Sultsi Mälestusvõistlus on traditsiooniliselt toimunud pealtvaatajate jaoks väga ebamugavates tingimustes. Reeglina on karm ilm koos tormi, vihma ja lumega. Põnevatele võistlustrassi lõikudele ligipääs on keeruline, kuid mitte võimatu. ASMV raja äärest leiame me tulihingelised fännid ja sihikindlad offroad-sõltlased. Nad on valmis tundide viisi ootama kontrollpunktis võistlusautode lähenemist. Nad on nagu indiaanlastes jäljekütid – suudavad tuvastada pelgalt maas olevate jägede põhjal, mitu autot on läinud, millal ja kas neid on veel tulemas või on mõtekas liikuda edasi järgmisesse punkti, kus oodata offroad-actionit.

Seadke oma sammud juba reede õhtul Sirgala suunas. Võistlusklasside Proloogitrass on hästi jägitav ja täis põnevaid takistusi. Olge valmis puhkama oma autos või näiteks Narva-Jõesuu mõnes majutusasutuses, kuid olge juba vara-vara hommikul tagasi, sest vaatamist peaks jätkuma.

Võtke kaasa ilmastikule vastav riietus ja jalanõud ning olete tunnistajaks erilisele võistlusüritusele. ASMV Võistluskeskuses on olemas toitlustuspunkt, välikäimla ja muu eluks hädavajalik.

NB! Piirdelindid kogu võistlusalas on selleks, et vältida õnnetusi. Kohtunike ja ametnike korraldusi palume tõsiselt võtta – vastasel juhul võite oma tegevusega seada ohtu enda ja teiste tervise.

Info: http://www.4x4offroad.ee/

Oliver Sults
529 8918
oliver@luige-team.ee

Eelmine:
Järgmine: