24.07.2015
Kergejõustik

Staadionimaratonist sai Eesti parimini korraldatud jooksuvõistlus

Esmakordselt anti ühele jooksuvõistlusele kõikide jooksjate poolt korralduse eest hindeks 10 (kümme). Kui kõik jooksjad hindavad võistlust kümne punktiga, siis tuleb ka keskmiseks hindeks kümme – pole ehk liigne reede õhtupoolikul matemaatika reegleid meelde tuletada, kirjutati Eesti suurima jooksuportaali marathon100.com FBlehel

Staadionimaraton korraldati mullu Iisakul esmakordselt.  Pole imestada, et Eesti esimene staadionimaraton toimus just nimelt Ida-Virumaal, kus sealse spordijuhi Rene Kundla eestvedamisel on korraldatud mitmeid uudseid jooksuvõistlusi – meenuvad näiteks motokrossiradade ja  mäkkejooksuvõistlused.  Kas teistmoodi jooksuvõistlus on koheselt teistest võistlustest parem?  Ei pea olema. Teistsuguse formaadiga võistluse korraldamine eeldab ikka täpselt samade korralduslike küsimuste lahendamist – numbrite jagamine, auhinnad, rajamärgistus, jms.  Sellele lisanduvad veel võistluse eripärast tulenevad küsimused – näiteks kuidas tagada pimedas toimuval jooksuvõistlusel raja valgustus.  Ent kui mõne teistmoodi jooksuvõistluse korralduslik pool ilusti paika loksub, siis on tulemuseks täiskümme – just selline hinne anti KÕIKIDE osalenud jooksjate poolt Staadionimaratoni korraldusele.  Mis on kõrgete hinnangute taga, eks seda teavad paremini need jooksjad, kes Staadionimaratonil osalesid, kuid aimu saab ka jooksjate kommentaare lugedes.

Igatahes minu võib tollele võistlusele juba kirja panna 🙂

Vaatame ka teiste küsimuste hindeid.  Koondhindeks andsid jooksjad 9,81 punkti ning korraldusele siis täpselt 10 silma.  10 punkti sai veel küsimus – kas võistlus on väärt oma osavõtutasu.  Auhindu-medaleid hinnati 9,86 punktiga, rada ja selle märgistus sai 9,71 punkti, joogi-söögipool 9,67 punkti ning stardi-finiðiteenindus 9,29 punkti. Loomulikult on kõik vastanud jooksjad (21) valmis Staadionimaratonil ka järgmisel aastal osalema.

Jooksjate kommentaarid:

* Väga hästi korraldatud õhkkond oli väga tore iga probleem kui sul tekkis lahendati kiiremini ära kui sa arvatagi oskasid.,Väga suur kiitus korraldajatele ja nende abistajatele. Ja ööjooks oli üldse omamoodi üritus seda oleks pidanud ise kohapeal nägema terve staadioni ovaal oli märgistatud küünaldega ja jooksjatel olid lambid peas nagu jaaniussikesed ,jooksjad said endale tellida seda muusikat mida nad ise tahtsid väga tore oli. On mida nüüd tükk aega meenutada ja kindlasti järgmisel aastal jälle kaasa lüüa.
* Laulupidu!
* Lühidalt öeldes – suurepärane sündmus!
* Selle aasta suurim üllataja. Kõike oli rohkem kui oskasin oodata. Järgmine aasta kindlasti jälle kohal!
* Väga hästi korraldatud, hea atmosfääri ja rikkaliku auhinnalauaga maraton. Muuhulgas on staadionil jooksmisel kaks olulist plussi: Esiteks, toitlustuspunkt on iga 400m järelt, mis tähendab, et süüa-juua saab siis kui vaja on, mitte siis kui võimalus on; ning teiseks, pidevalt on adekvaatne info konkurentide paiknemisest ja hetkeseisust rajal olemas. Lisaks peab kindlasti mainima, et tegemist on ühega vähestest võistlustest Eestis, kus harrastaja tasemega jooksjal on võimalik endale koju kapile lisaks medalile ka karikas (või mitu) saada.
* Väga hästi korraldatud üritus,osavõtumaks madalaim, ajavõtt, ringilugejad, toitlustamine, rinnanumbril jooksja isiklik rekord—see on esmakordne, ja väga ilus võimas medal kõigile osalejaile. kus on tähistatud 105 ringi.
* Võiks korraldada sügisel veel ühe sellise võistluse. Jahedama ilmaga oleks tulemused paremad.
* Ülimalt supertore võistlus!

marathon100.com

Eelmine:
Järgmine: