15.07.2014
Kergejõustik

Staadionimaratonile registreerus üle veerandsaja inimese

Tuleval teisipäeval, 22. juulil Iisakus Eestis esimest korda toimuvale staadionimaratonile registreerus esimeses voorus 26 inimest: 10 maratonile ja 16 poolmaratonile.

Osalejate seas on mehi ja naisi peaaegu võrdselt, mehi on seni registreerunud 14 (6 maratonile ja 8 poolmaratonile) ning naisi 12 (vastavalt 4 ja 8).

Kuni 21. juuli lõunani kestvas registreerimise teises voorus ei garanteerita registreerijatele nimelist numbrit ja nime infovoldikus. Peale selle tuleb arvestada, et organisaatorid on seadnud ka osalejate arvule piiri, mis mõlemal distantsil on 20 inimest.

Esimest korda Eestis toimuvale 105 ja poole ringi võistlusele pani end teiste seas kirja Eesti aktiivseim maratoonar, tallinlane Rein Pärn, kellel on seljataga juba 235 maratoni. 74aastane Pärn on ühtlasi maratonil startijatest eakaim.

Samas on osalejate seas ka inimesi, kes tulevad just Iisakusse oma elu esimesele maratonile, sealhulgas maratonil startijatest noorim, 17aastane Martin Küüsmaa Illukalt. Poolmaratonile registreerunud noorima ja vanima sportlase vanusevahe on koguni 66 aastat: noorim startija on 12aastane Helger Orel Jõhvist ja vanim 78aastane Eino Tolga Kiviõlist.

Start mõlemale distantsile antakse kell 17, vahetult enne seda toimub aga lastemaraton, kus 2007. aastal ja hiljem sündinud põnnid saavad läbida 425 meetrit. Lastemaratonile registreerimine lõpeb kohapeal kell 16.30.

Mõeldud on ka pealtvaatajatele. Üritusel on oma kultuuriprogramm, võistluste käiguga hoiab kursis päeva juht. Peale selle toimub kella 17.30-22.30 igal pooltunnil pealtvaatajate vahel loterii, kus iga pilet võidab.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: