01.07.2015
Kergejõustik

Staadionimaratone joostakse 24h jooksul koguni kolm

Teistkordselt toimuv Eesti ainus staadionimaraton toimub sel aastal kahepäevasena, mille jooksul on kavas kolm maratoni, kusjuures üks osaleja on juba kirja pannud kõigile kolmele.

21. ja 22. juulil Iisaku staadionil toimuval võistlusel on kõigile kolmele maratonile on end kirja pannud ultrajooksja Priit Valk, kelle võistluspäev algab koos kohtunikebrigaadiga kell 10 rahvamaratoniga (kontrollaeg 6 tundi). Kella 16-17.45ni toimuvatel laste ja tillujooksude ajal saab ta puhata. Kell 18 on ta taas stardis, et läbida tippmaratoni nime all toimuv distants, kus kontrollajaks 4.30. Kui kõik läheb plaanide kohaselt, siis kell 23 on ta juba stardijoonel selleks, et osaleda Eesti ainsal öömaratonil.

Kaks maratoni võtavad praeguse seisuga ette Margus Konnula, Lauri Antalainen ja Maik Tukk.

Kõikide maratonide raames saavad osalejad valida ka poolmaratoni. Öömaratonil on võimalik lisaks jooksule osaleda ka käimismaratonil, kus on kontrollajaks 9 tundi. Kontrollaeg on pandud selleks, et ööpäevase jooksuürituse lõpetab klassikaline staadionil peetav jooksudistants – 10 kilomeetri jooks, kusjuures soovijatel on võimalik ka pärast 10 kilomeetri finiðit joosta veel 548,75 meetrit, et saada kirja veerandmaratoni tulemus.

Kuna võistlus toimub kinnisel rajal, siis sarnaselt eelmisele aastale on igal distantsil ka osalejate piirang, milleks on distantsi kohta 40 jooksjat, lisaks lastakse öömaratonil rajale veel 20 käijat. Öömaratonil osalemise tingimuseks on pealambi olemasolu. „Tahaks pärast võistlust teha jooksust kokkuvõtva video, kus pealampide liikumine annaks kiirpildis loodetavasti mõnusa efekti,“ sõnas võistluste idee autor ja eestvedaja, Ida-Virumaa spordiliidu peasekretär Rene Kundla.

Võistlustele registreerimine lõpeb 13. juulil. Samas võib osadel distantsidel registreerimine lukku minna juba varem, seda jooksjate piirmäära täitumisel. Lisainfot jooksu kohta saab Facebookist ürituse lehel, mis on otsingus leitav märgusõnade „Ida-Virumaa staadionimaraton 2015! Kolm maratoni 24 tunniga!“ all.

Hillevi Velba
Staadionimaraton 2015m pressiesindaja

Eelmine:
Järgmine: