23.12.2015
Kergejõustik

Staadionimaraton on Eesti parim gurmeejooks

Eesti parimaks väikeseks ehk nn gurmeejooksuks valiti 2015. aastal Ida-Virumaa staadionimaraton.

Jooksuportaal marathon100.com teeb pärast jooksu osalejate seas tagasisideküsitluse, kus võistlejad peavad üritusele erinevates kategooriates andma hinnangu kümnepallisüsteemis. Staadionimaraton sai korralduse üldhindeks 9,81, kusjuures see oli lõppeval aastal Eesti ainus jooks, mis sai kahes kategoorias maksimumhinde. Nii kõrgelt hinnati korraldust ja väärt osavõtutasu. Jooksjate arvamusi saab lugeda  jooksu kodulehelt aadressil https://sportiv.ee/staadionimaraton/?page_id=321.

Möödunud suvel Iisaku spordikeskuse staadionil teist korda kavas olnud maailmas ainulaadsel jooksuvõistlusel oli võimalik ööpäeva jooksul osaleda kolmel maratonil ja poolmaratonil: hommikul, õhtul ja öösel. Kavas olid ka veerandmaraton ja lastejooksud. 

Gurmeejooksude ehk alla 250 osalejaga jooksude edetabelis saavutas teise koha Kihnu maraton ja kolmanda HaanjaUltra. Kokku hinnati selles kategoorias 22 Eesti populaarsemat jooksu.

Jooksuportaalis marathon100.com sai Ida-Virumaa jooksudest hinnata veel Narva energiajooksu, mis suurte, rohkem kui 1000 osalejaga jooksude seas jagas Tartu kevadjooksuga 6.-7. kohta, mõlemaid hinnati võrdselt 9 punktiga. Suurtest jooksudest sai osalejatelt kõrgeima hinde Tartu jooksumaraton. Keskmise suurusega jooksudest sai kõrgeima hinde Vändra maraton. 

2016. aastal toimub kolmas staadionimaraton Iisakus 21.-22. juulini ning siis on ürituse raames kavas ka Eesti esimene 24 tunni jooks. Seitse kuud enne võistlust on võistlustele registreerunud üle poolesaja jooksjat, kusjuures kahele distantsile on juba kõik saadaolevad kohad broneeritud. Võistluste koduleht asub aadressil www.sportiv.ee/staadionimaraton.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: