05.02.2010

Spordiseaduse muudatus loob aluse riiklikule spordiregistrile

Vabariigi Valitsus kiitis heaks ja saatis Riigikogusse Kultuuriministeeriumi poolt ettevalmistatud spordiseaduse muudatused, millega luuakse õiguslik alus riiklikule spordiregistrile.

Kultuuriministeeriumi spordivaldkonna asekantsler Tõnu Seili sõnul aitab riikliku spordiregistri käivitamine korrastada Eesti spordisüsteemi ja tagada ka kodanikele usaldusväärne info spordielu kohta. “Hetkel toimib spordiregister eraõigusliku andmebaasina, kuid kuna andmete esitamine sellesse andmebaasi ei ole kohustuslik, vaid vabatahtlik, kannatab registri esinduslikkus. Riikliku andmekoguna on spordiregister usaldusväärne ja järjepidev, ka on võimalik arendada sellest edaspidi kogu Eesti spordielu hõlmav infosüsteem,” selgitas Tõnu Seil.

Asekantsler Tõnu Seili sõnul on seni spordivaldkonna andmeid kogutud kolmes kohas – lisaks Kultuuriministeeriumile ka Statistikaametis ja Eesti Hariduse Infosüsteemis. “Ühtse riikliku spordiregistri asutamine muudab statistiliste andmete süsteemi lihtsamaks, sest vajalik info koondub ühte andmekogusse ja ei ole enam killustatud eri andmebaaside vahel,” märkis Seil.

Spordiregistri tarkvaraline lahendus on praeguseks juba osaliselt valminud. Registri pidamisega kaasnevad kulud, aastas umbes 500 000 krooni, on kavandatud Kultuuriministeeriumi eelarvesse.

Katrin Arvisto
Kultuuriministeeriumi pressiesindaja

Eelmine:
Järgmine: