17.06.2010

Spordiliidu juhatus jätkab pea muutmatus koosseisus

Kolmapäeval Kohtla-Järvel peetud Ida-Virumaa spordiliidu üldkogul valiti kaheks aastaks juhatus, kuhu lisaks esimeheks valitud Valdek Murdile kuuluvad uue liikmena Jevgeni Sarri ning juhatuses jätkavad Ilmar Taluste, Olga Bortsova, Arno Rossman, Kaire Kutsar, Andres Kallavus, Priit Käen, Kristiine Agu ja Tõnis Kalberg.

VALDEK MURDI KÕNE ÜLDKOGUL

Lugupeetud Ida-Virumaa spordiliidu üldkogust osavõtjad

Nagu kõigis eluvaldkondades oli 2009.a. majanduslikult raske ka spordis. Lisaks otsestele eraldiste vähenemisele vähenesid ka sponsorite võimalused. Kõigile raskustele vaatamata toimus Ida-Virumaal vilgas sportlik tegevus. Otseselt Ida-Virumaa Spordiliidu poolt viidi läbi 15 osavõistlusest koosnev argipäeva õhtu jooksusari, 4 osavõistlusega Ida-Virumaa meistrivõistlused mälumängus, L.Olli mälestusturniir males, sisukad maakonna meistrivõistlused korvpallis, paljud võistlused petangis. Aitasime kaasa jalgratta-, rulluisu- ja suusasarja läbiviimisele.

Igati oleme toetanud meie tublide klubide poolt läbiviidavaid spordivõistlusi. Erilise koha meie maakonna spordikalendris omavad meie spordikluulsuste mäletus- ja auhinnavõistlused. Koostöös Kaitseliidu Alutaguse malevaga viisime nagu alati kevadel läbi kindral Tõnissoni jooksu, aitasime käivitada Heino Lipu mälestusvõistlusi kuulitõukes.

2009. aastal võitis Ida-Virumaa XI Eestimaa talimängud, kus suurtest linnadest sai esikoha Kohtla-Järve, väikestest linnadest oli kolmas Kiviõli ja väikestest valdadest sai teise koha Mäetaguse. Alutaguse mängudest välja kasvanud XXIV Ida-Virumaa mängud võitsid Kohtla-Järvel võõrustajad.

Rääkides tippspordist, saab Ida-Virumaa Spordiliit osutada meie parimatele ainult moraalset tunnustust, mida me igal võimalikul juhul ka oleme teinud. Seoses raskemajandusliku olukorraga jäi ära 2009.a. spordiaasta lõpupidu, kuid meeldivalt palju oli osalejaid spordiaasta pidulikul lõpetamisel, kus parimad said kätte väljateenitud autasud.Tänu meie tublidele omavalitsustele on valminud suurepärased spordirajatised: Jõhvi Spordihall, Sillamäe kunstmuruga jalgpalliväljak. Vabariigi üheks kaunimaks suusakeskuseks on kujunenud Pannjärve, kus firmaürituseks on kujunenud tervel Eestimaal tuntud Alutaguse suusamaraton.
On väga meeldiv Maidla vallajuhtide algatus suletava Aidu karjääri baasil rajada rahvusvahelisel tasemel spordikeskus, eelkõige sõudmise harrastamiseks. Meie panus oli kõigi osapoolte kokkuviimine Eesti Olümpiakomitees. Sellel kohtumisel valitsenud meeleolud annavad küll alust loota, et unistuseks see idee ei jää.

Üritusi oli aasta jooksul tohutult palju ja tänu Ida-Virumaa Spordiliidu peasekretärile Rene Kundlale on nad leidnud põhjaliku kajastamist meie spordiliidu koduleheküljel nii sõnas kui ka pildis. Lõpetuseks tahan ida-Virumaa Spordiliidu juhatuse nimel tänada kõiki häid inimesi, kes on oma tegudega kaasa aidanud spordi arengule Ida-Virumaal.

Valdek Murd,
Ida-Virumaa spordiliidu esimees

Eelmine:
Järgmine: