08.08.2011
Petank

Sirje Viljaste sai pronksi

Pühapäeval Kohtla-Järvel peetud Eesti meistrivõistlustel petangi tulistamisharjutuses oli idavirulastest edukaim Sirje Viljaste, kes saavutas maakonna naiste rekordiga kolmanda koha. Teisipäeval jagatakse maakonna reitingupunkte Kohtla-Nõmmel.

Naistest esimesena võistlustulle astunud Sirje Viljaste sai kirja 11 punkti ning järgmisest kuuest naisest suutis selle tulemuse üle visata vaid kaks osalejat. Tublid olid ka viienda koha saanud Anna Romanenko ja kuues olnud Svetlana Sobolko, kes viskasid isiklikuks rekordiks vastavalt 9 ja 6 punkti.

Kaks medalit tuli Ida-Virumaale ka juunioride seas, kus teine oli Oskar Sepp ja kolmas Eenok Sepp, kuid selles vanuses oli konkurents hõre.

Mehi oli kohal 18 ning idavirulastest oli edukaim Tallinna SK Maestro Petanque eest võistlev Tõnis Neiland (üldjärjestuses 5., meestest 4.), kes veerandfinaalis jäi 26:29 alla favoriit Veiko Proosile (Tallinna SK Optima), kes lõpuks ka finaalis edukalt tiitlit kaitses. Veerandfinaali jõudis idavirulastest ka Kalle Orro, kelle otsustav mäng aga ebaõnnestus – 11:18 kaotus pealinlasele, hilisemale pronksile Kalju Olmrele ei lubanud eelringis 19 ja vaheringis 22 punkti visanud Orrol edasi pääseda ning talle jäi meestest 4. koht. Vahering jäi laeks kolmele idavirulasele: Ivar Viljaste sai meestest 8., Rene Kundla 9. ja Enno Konsa 10. koha.

Laupäeval Kohtla-Nõmmel peetud Eesti GP-etapil triodele sai Tõnis Neiland Maestro Petanque´i trioga esikoha. Parima Ida-Virumaa võistkonnana sai Kohtla-Järve SHK võistkond Aarne Välja/Kristo Viljaste/Ivar Viljaste kolmanda koha. Svetlana Sobolko kuulus neljanda ja Alari Keedus viienda koha saanud võistkonda. Üldjärjestuses kuuenda koha, kuid esiliiga võistkondade arvestuses esimese sai võistkond Anna Romanenko/Vladimir Ogneðtðikov/Elmo Lageda (varus Rene Kundla). B-turniiri võitis, olles üldjärjestuses seitsmes, trio Sirje Viljaste/Karla Purgats/Hugo Müüdla, kes kohamängus sai 13:12 jagu võistkonnast Jaan Sepp/Argo Sepp/Pjotr Nikkar, kes olid teised esiliiga arvestuses nii etapil kui ka kolme etapi kokkuvõttes.

Eesti reitingus on peetud tosinast kavas olevast võistlusest kaheksa. Idavirulasi on üldreitingus 20 parema seas koguni 9: 4. Ivar Viljaste, 10. (naiste reitingus 4.) Sirje Viljaste, 12. Aarne Välja, 13. Tõnis Neiland, 14. Alari Keedus, 16. (6.) Svetlana Sobolko, 18. Andres Veski, 19. (7.) Anna Romanenko ja 20. Tanel Vähk. Kokku on reitingus 127 mängijat.

Teisipäeva õhtul on kõik petangisõbrad oodatud Kohtla-Nõmme Kohtla kaevanduspargi-muuseumi petangiväljakutele, kus algusega kell 18 peetakse Ida-Virumaa reitingukalendri 11. osavõistlus, Kohtla-Nõmme karikavõistlused paaridele.

Maakonna petangi infoleht: https://sportiv.ee/index.php?2/9412

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: