16.09.2008
Auto-Moto

Sinivoore motokrossil jäi üks esikoht kodumaakonda

Pühapäeval Sinivoorel peetud traditsioonilisel Mati Napa mälestuskrossil jäi üks esikoht kodumaakonda. 65kuubikuliste masinate klassis võitis Narva Energia spordiklubi esindav Aleksei Vinogradov kindlalt mõlemad võistlussõidud, kirjutas Põhjarannik.

Krosside korraldamisel pole motoföderatsioon sel hooajal kuidagi suutnud ilmataadiga kokkuleppele jõuda. Enamik talvise sarja etappe jäi ära talve puudumise tõttu ja suvel on ilmataat mitmel korral sõidurajad krossiratastele läbimatuteks mudaaukudeks muutnud. Sinivoore krossi peakorraldaja Arvi Kallikorm oli nii kõrges ametis esimest aastat ja liikus võistluste ajal pidevalt sõitjate seas ringi, et tagasisidet saada. “Olen kuulnud mitmeid ettepanekuid, kuidas rada natuke huvitavamaks teha. Nii mitmedki kurvid võiks võistlejate arvates ümber kujundada, et möödumiskohti juurde tuleks. Eriti puudutab see külgvankrite klassi, kus laia tsikliga pole võimalik igast praost läbi pugeda,” ütles Kallikorm.

Hommikustes ajasõitudes, kus pandi paika stardijärjekord, selgus, et võimsamatel soolotsiklitel tuleb teha kaks starti. Lihtsalt ringiaegade suured erinevused oleksid tähendanud, et paari ringiga oleksid aeglasemad liidrigrupile selg ees vastu tulnud. Kohtunike kogu leidis, et see tegi võistluse küll pikemaks, kuid vähendas õnnetuste riski. Riskid on mootorispordis aga alati olemas. Heigo Laureni kukkumine klassi MX1 esimeses sõidus oli kujukas näide. Laurenit tihedalt jälitanud Riho Keerme ei suutnud otsasõitu ees kukkunule vältida, kihutas üle konkurendi tsikli ja tegi pea ees pika õhulennu. Tulemuseks olid purunenud kiiver ja katkestamine esimeses sõidus. Kuid paistes näole vaatamata tuli Keerme pärast seda, kui oli käinud kodus uue kiivri järel, teises sõidus taas starti.

Kõige väiksemate, 65kuubikuliste masinate klassis finiðeeris lisaks Aleksei Vinogradovile, kes sai esikoha, Christopher Talli kolmandana. Miniklassis, kus täismehed minimootorratastel mõõtu võtsid, oli parim Kristjan Lember Jõhvist pärit Marko Lepiku ees. 85kuubikuliste masinate klassis võitis A-grupi Karl Saat Pärnust. Sama masinaklassi B-grupis tuli võitjaks Aleksei Vinogradov Narvast. MX2 parim oli Indrek Mägi, kes edestas Venemaad esindavat Ivan Andrejevit. MX1 A-grupi võidukarika viis koju Venemaa esindaja Aleksandr Viktorov. Kuuendana lõpetas Georg Allikas.

Külgvankritel võitsid kindlalt Igor ja Dmitri Rodionov. Kohalikest olid parimad kolmanda koha saanud Rain ja Marko Normak Kiviõlist.

Nagu traditsiooniks on saanud, oli Sinivoore kross paaris päev varem toimunud Narva motokrossiga võistlejate arvates hea lahendus niigi kallil spordialal võistlustel käimise kulusid natukenegi kokku hoida.

PEETER LILLEVÄLI,
Põhjarannik

Eelmine:
Järgmine: