01.02.2016
Male

Sinitsõna pääses maleolümpiale

Eelmisel nädalal Tallinnas peetud Eesti meistrivõistlustel males olid idavirulastest edukaim 11aastane narvalane Anastassia Sinitsõna, kes sai kaks medalit. Sarnaselt temale kindlustas esialgsetel andmelet koha maleolümpiale minevasse koondisesse ta kaaslinlane Roman Jeþov, kes oli meestest neljas. Olümpiakoht peaks kindel olema teise koha saanud Kohtla-Järve juurtega Aleksandr Volodinil.

Anastassia Sinitsõna sai pronksi naistest ja kulla U20 neidude arvestuses, seda ülimalt tasavägises heitluses. Pühapäeval lõppenud 9. vooru järel oli võrdselt punkte neljal naisel, kelle vahel peetud järelmatðis sai esikoha Mai Narva (Tallinna SK Reval Sport), teine oli Margareth Olde (Tallinna MK), kolmas Sinitsõna ja neljas Regina Narva (SK Reval-Sport). Seejärel peeti veel järelmatð U20 neidude arvestuses, mis aga kolme selle vanuseklassi neiu vahel paremat ei selgitanud ja kuigi oleks pidanud juhendi järgi olema veel üks matð, siis seda otsustati hilisele õhtutunnile viidates mitte pidada ning kulla said nii Mai Narva, Anastassia Sinitsõna kui ka Margareth Olde.

Meestega sai asi selgemaks kiiremini, sest meeste arvestuses olid medalil pealinna klubisid esindavad Ottomar Ladva (T. Truusi MKK) 8,5 p 9st, Aleksandr Volodin (MA Vabaettur) 7,5p ja Andrei Ðiðkov (T. Truusi MKK) 6 p. 6 punkti kogus ka 2011. ja 2015. aastal hõbeda saanud Roman Jeþov (Narva SK Maletäht), kes sai sarnaselt 2014. aastale neljanda koha, mis peaks talle samuti oümpiapileti tagama. Lõplikult kinnitab koondise Eesti maleliit.

Medaleid jagati ka noormeeste U20 vanuseklassi arvestuses, kus Ladva järel sai teise koha Ilja Siroð (Sillamäe SK Kalev).

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: