Sillamäe ultrajooksu registreerimine on avatud

1. novembril avanes aadressil www.gurmeejooksud.ee tuleva aasta 5. ja 6. septembril toimuva neljanda Sillamäe ultrajooksu registreerimine. Jooksjatel on võimalus valida nelja ultrajooksu vahel: 24 h, 12 h, 6 h ja 100 km.

Registreerimise esimene voor lõpeb 31. detsembril. Boonusena saavad kiiremad registreerijad valida endale sobiva rinnanumbri.
Reede keskpäevaks oli registreerunud kuus võistlejat. Teiste seas on end juba kirja pannud 2019. aasta Sillamäe ultral naistest teise koha saanud Ulvi Lond (isiklik rekord 175.484 km) ja naiste Eesti 24 h jooksu eksrekordinaine Karmen Lepp (173,319). Registreerunud on ka esimene külalisvõistleja, leedukas Matas Narbutas (141,131 km).
Sillamäe ultrajooksu 24 h rajarekord on nii kõrgest klassist kui 237,142 km, mille jooksis sel sügisel lätlane Janis Actinð. Selle tulemusega maailma hooaja edetabelis 47. kohta hoidev Actinð kiitis pärast finiðit väga Sillamäe rada. Lätlase arvates võiks sellel korraldada nii Euroopa kui ka maailmameistrivõistlusi.
Esimene Sillamäe ultra korraldati 2017. aastal. Kolme aastaga on üritusel osalenud jooksjaid seitsmest riigist: Eestist, Lätist, Leedust, Venemaalt, Tðehhist, Soomest ja Rootsist.

Aet Kiisla
Gurmeejooksud MTÜ
Sillamäe ultra peakorraldaja

Eelmine:
Järgmine: