25.01.2009
Jalgpall

Sillamäe kaotas Florale

Laupäeval, oma selle aasta esimese kontrollmängu pidanud Meistriliiga tiitlipretendent FC Flora võitis Sportland Arenal 2:1 Sillamäe Kalevit, kirjutab soccernet.ee.

Kumbki meeskond rivistas üles oma ligilähedaselt parimad koosseisud ning seitsmekordne Eesti meisterklubi vajas lõpuks paremuse selgitamiseks penaltit.

Eelmisel hooajal veel Sillamäel mänginud Albert Taar viis Flora juhtima avapoolaja viimastel minutitel.

Teise poolaja keskel külalised viigistasid, aga võdu tagas rohelistele Siksten Kasimiri penalti veerand tundi enne lõppu.

Dobiþa: teine poolaeg oli parem

“Kuigi esimesel poolajal oli väljas tugevam koosseis, oli mäng kinnine ja erilisi momente ei olnud kumbalgi poolel, ka pealelööke mitte,” kommenteeris Sillamäe peatreener Vadim Dobiþa Soccernet.ee-le.

“Mitmed kogenud mängijad mängisid täna alla võimete. Värav oli puhtalt juhuslikust veast, kui väravavaht viskas kogemata palli otse vastameeskona ründaja pea peale,” selgitas ukrainlane.

Teisel poolajal mängisid külalised Dobiþa sõnul paremini ja tegid vähem vigu. “Suutsime ka momente luua ja meil oli isegi väike ülekaal. Meie värava lõi Kulik peaga, aga samas situatsioonis sai ta sedavõrd vigastada, et pidime haiglas ta pead õmblema,” lisas ta.

Sillamäe põhjalik uuenduskuur

Eelmise hooajaga võrreldes rohkelt täiendusi hankinud Sillamäe meeskonna eest tegi ka seekord kaasa mitmeid välismaalasi ja kohalike jalgpallihuviliste jaoks uusi nimesid.

“Tänases mängus oli esmaseks eesmärgiks just järgida juhiseid. Nõudsin tsoonides oma funktsioonide täitmist. Poolkaitse peab meie joonises jõudma nii ette kui ka kaitsesse, nii et ründefaasi minnes oleks seal vähemalt 6 meest ja kaitsefaasis 8,” rääkis peatreener mängijatele seatud ülesannetest.

“Tahtsime täna äärtelt rünnata aga Flora pani oma ääred väga hästi lukku,” lisas Dobiþa ning valgustas natuke ka testimisel olevate mängijate olukorda. Lisaks kolmele palgatud leedulasele on meeskonnas veel ka keskkaitsja Gvidas Grigas, kes mängis eelmisel hooajal Marijampole Suduvas.

Grigas oli üks neist, kellega peatreener mängus Flora vastu rahule jäi. Lisaks temale tõi Dobiþa esile Nerijus Maciulise ja Ðaða Mutiku panust. Jaroslavlist pärit Mutiku ning Peterburi Zeniidi veterankaitsja Aleksei Naumov jätkamine Sillamäel on tema sõnul 99% kindel, samas kui 5-6 end näitamas käinud mängijat on juba tagasi saadetud.
 

kell 12:00 Sportland Arenal

Tallinna FC Flora – JK Sillamäe Kalev 2:1 (1:0)
45. Albert Taar, 75. pen. Siksten Kasimir – 62. Vassili Kulik

Flora: Mihkel Aksalu, Markus Jürgenson, Mikk Reintam, Karl Palatu, Meelis Peitre, Oliver Konsa, Siksten Kasimir, Albert Taar, Jürgen Kuresoo, Henri Anier, Joonas Tamm.
Vahetusest sekkusid: Stanislav Pedõk, Gert Kams, Armand Naris, Tõnis Vanna, Ken Kallaste, Sergei Moðnikov, Aivar Anniste, Henri Rüütli, Alo Dupikov, Siim Luts.

Sillamäe I poolajal: Starodubtsev, Zahharenkov, Naumov, Grigas, Vedehhov, Vihrov, Maciulis, Ametov, Boiko, Lipartov, Stankevicius (Kabajev)
Sillamäe II poolajal: Djatðenko, Revin (Smirnov), Valaitis, Nesterovski, Aleksejev, Jegorov, Karin, Mutik, Daniljuk, Rogov, Kulik (Stankevicius)

Timo Kikas & Siim Pulst

Eelmine:
Järgmine: