30.11.2009
Jalgpall

Sillamäe Kalev sihib inglasest peatreenerit

Tänavu üllatuslikult hõbemedalitele tulnud Sillamäe Kalev seab järgmise hooaja kindlaks eesmärgiks Eesti meistritiitli ning loodab selleks palgata uue peatreeneri Inglismaalt, kirjutab soccernet.ee.

Kalevi president Aleksandr Starodubtsev kinnitas Soccernet.ee-le, et inglasest treener käis Sillamäel klubiga tutvumas, kuid tema nõutava palga suurusjärk on kõrgemast klassist.

“Tema tulek sõltub sellest, kas me saame 15. detsembriks vajalikud summad või vähemalt lubadused vajalikele summadele,” rääkis klubijuht.

Eelmisel hooajal juhendasid sillamäelasi ukrainlane Vadim Dobiþa ja venelane Anatoli Uðanov ning hoolimata korralikest tulemustest püritakse uueks aastaks palju kõrgemale. Uue treeneri nime Starodubtsev veel ei avaldanud, kuna tema tulek pole kindel.

Oodata palju tugevdusi

“Kuna järgmiseks aastaks on võetud sihikule meistritiitel, siis püüame kindlasti anda kõik endast oleneva, et treenerit siia tuua,” sõnas ta ning lisas, et täiendusi otsitakse ka igasse liini, välja arvatud väravavahi positsioonile.

“Väravavahid (Mihhail Starodubtsev ja Aleksandr Djatðenko – toim.) on mõlemad näidanud, et väärivad usaldust ja mõlemad jäävad klubisse,” selgitas Starodubtsev. “Kindlasti otsime mehi juurde just keskpoolikusse, aga ka ääri ja ründajaid.”

Eelmise hooaja eel ja ka keskel toodi klubisse ohtralt välismaalasi, kellest suurem osa olid leedulased. Praeguseks on Starodubtsevi sõnul enamus neist Leetu tagasi saadetud ning ainus kindel jääja on kaitsja Kazimieras Gnedojus.

“[Eimantas] Valaitis on hetkel küsimärgi all. Kui leiame parema, siis lastakse ka tema vabaks,” jätkas ta võimalike muudatuste teemal. “Kindlasti jäävad alles kõik kohalikud poisid ja ka Narva veteranide duo (Maksim Gruznov ja Dmitri Lipartov – toim.). Veel on kindel jääja [Jevgeni] Kabajev.”

Tarassenkov samuti Sillamäele?

Ukrainlasest keskpoolkaitsja Dmitri Boiko saatus ei ole veel kindel. “Eelmisel hooajal ta uue treeneri usaldust ei võitnud, aga mehe klass lubaks kindlasti paremat,” selgitas president.

Võimaliku lisandujana avaldas ta põlise Narva Transi vasakääre Aleksandr Tarassenkovi nime, kes liituks ülemineku toimumise korral mitmete juba sel aastal Narvast Sillamäele liikunud palluritega.

“Mees tahab ise Sillamäele tulla, aga Narvaga ei ole veel kokkuleppele lõplikult jõutud,” lausus Starodubtsev.

Sportiv,ee

Eelmine:
Järgmine: