11.02.2008
Jalgpall

Sillamäe Kalev osaleb Peterburis turniiril

Esiliiga parima iseseisva klubina 2008. aastaks Eesti jalgpallimeistrivõistluste meistriliigasse tõusnud Sillamäe Kalev sõidab veebruari keskel Venemaale laagrisse ja turniirile.

Klubi president Aleksandr Starodubtsev kinnitas Soccernet.ee-le, et meeskond osaleb hooaja ettevalmistuse osana 11.-16. veebruaril Peterburis toimuval rahvusvahelisel turniiril “Põhi-Lääs”.

Kalevi alagrupivastased turniiril on Venemaa meisterklubi Peterburi Zeniidi duubelmeeskond, Vologda Dünamo ning Pihkva FK 747. Kõik nad mängisid eelmisel hooajal Venemaa teises divisjonis.

Töine õhkkond

Seni on Sillamäe pidanud kolm kontrollmängu ning need kõik võitnud. Tulemusega 2:1 alistati nii eelmisel hooajal kolmandas liigas võidutsenud Kohtla-Järve Alko kui ka Meistriliiga konkurent Tartu Maag Tammeka ning viimati purustati 5:1 esiliigaklubi Rakvere FC Flora.

Starodubtsevi sõnul käib hooajaks tõsine ettevalmistus. “Teeme agaralt trenni, kaks korda päevas. Õhkkond on väga töine,” rääkis ta.

Ühtlasi avaldas president heameelt, et klubi on saanud omale uue sponsori – Alexela – ning et linn on eraldanud viis miljonit krooni kunstväljaku ehitamiseks ja lubanud ka muruväljaku korda teha.

Keegi pole lahkunud

Eelmisel hooajal Esiliigas kolmanda koha välja võidelnud meeskonnast pole lahkunud kedagi. Juurde on tulnud lisaks noorteklassi mängijatele ka kaks Meistriliiga kogemusega pallurit.

Kohtla-Järve Alkost saabus klubisse ukrainlasest ründaja Irfan Ametov ning taas on meeskonnas keskkaitsja Andrei Pruss, kes oli vahepeal distsipliiniprobleemidega kõrvale jäetud. Nii Ametov kui Pruss on lähiminevikus ka Narva Transi esindanud.

Üks Sillamäe klubi suurimaid trumpe on presidendi sõnul peatreener Vadim Dobiþa. “Ta on Ukraina teeneline treener, kes on toonud klubisse hoopis uue ajastu, kuna on südamega asja juures ja teab jalgpallist kõike, mis teada on,” kiitis Starodubtsev.

Siim Pulst & Timo Kikas
Soccernet.ee

Eelmine:
Järgmine: