17.02.2009
Jalgpall

Sillamäe Kalev alustas Venemaal võidukalt

Eelmised Eesti meistrivõistlused viienda kohaga lõpetanud, kuid uueks hooajaks märksa kõrgemaid sihte seadev Sillamäe Kalev osaleb sel nädalal Sankt Peterburgis rahvusvahelisel sisejalgpalli turniiril, kus alustati võiduga, kirjutab soccernet.ee.

“Väljak on siin väga hea kattega ja hallis on igati korralikud mängutingimused, lausa lust”, ütles sillamäelaste peatreener, kogenud Ukraina loots Vadim Dobiþa Peetrilinnast Soccernet.ee-le.

Eriti tundis peatreener uhkust aga selle üle, et enne mängu esitati nende kohaloleku auks Eesti Vabariigi hümni. “Tõeline rahvusvaheline turniir,” kiitis Dobiþa korraldajaid.

Ühepoolne mäng

Esimeses kohtumises Tðerepovetsi Ðeksna vastu näitas Kalev, et kõrged eesmärgid ei ole püstitatud mitte asjatult. Kui eelmisel aastal kaotati sama turniiri käigus kõik kohtumised, siis tänavu võeti kohe esimesest mängust võit.

Kuigi lõppskoor jäi vaid 1:0 eestlaste kasuks, oli mäng treeneri sõnul märksa ühepoolsem. “Vastasel oli vaid üks reaalne võimalus, kui teisel poolajal kolistasid nad korra meie posti,” kommenteeris Dobiþa mängukäiku.

Territoriaalne ülekaal kuulus terve mängu jooksul Sillamäe klubile ning väravavõimalusi loodi hulgaliselt, kuid tihti ei jõutudki pealelöögini ning need löögimomendid, mis suudeti välja võidelda, realiseeriti minimaalse võiduks vajaliku protsendiga.

Levadia kotti?

“Tempo oli täna korralik ja poisid andsid endast kõik. Kui veel veidi kokkumängu parandada, võime algaval hooajal vabalt ka Levadia kotti panna,” kuulutas Vadim Dobiþa.

“Homne vastane ei ole kergete killast. Käisin täna nende mängu vaatamas ja nad on väga tugevad nii füüsiliselt kui taktikaliselt”, vaatas Dobiþa juba homse vastase Peterburgi Dünamo poole.
 

St. Peterburg, Taliturniir “Loe”

Sillamäe JK Kalev – Tðerepovets FK Ðeksna 1:0 (0:0)
69. Jegorov

Kalev: Mihhail Starodubtsev, Aleksandr Zahharenkov, Aleksei Naumov, Gvidas Grigas, Vilius Lapeikis, Aleksandr Dubõkin, Eimantas Valaitis (Vitalis Stankevicius), Nerius Maciulis (Sergei Vihrov), Vassili Kulik (Irfan Ametov), Dmitri Boiko, Dmitri Lipartov (Sergei Jegorov)

Ðeksna: Igor Petrov, (Ahmed Haibullajev), Nikolai Abramov (Kirill Kokorin), Mihhail Jerðov (Oleg Kibizov), Nikolai Ðestakov, Vladimir Moissejev, Herman Felck, Vassili Roþnov (Andrei Bubtðikov), Aleksandr Perðin, Oleg Mednikov (Islam Bidov), Zaur Kozijev, Sergei Gorban

Timo Kikas

Eelmine:
Järgmine: