16.02.2008
Jalgpall

Sillamäe Kalev alustas kohamänge kaotusega

Rahvusvahelisel turniiril St. Peterburgis Vene Föderatsiooni täievolilise esindaja auhindadele oma alagrupis viimaseks jäänud Sillamäe klubi jätkas täna mänge 5.-8. kohani napi kaotusega. Seekord jäädi 1:2 tulemusega alla kaugpõhja klubile Murmanski Severi.

Kuigi Severi võidus kohalikud vaatlejad sugugi ei kahelnud, ei tulnud võit polaarjoone tagusele klubile kergelt. Poolfinaalidest eemale jäämise tõttu tujutult mänginud põhjavenelased pidid kõvasti vaeva nägema et Eesti klubile koht kätte näidata.

Mängupilt oligi üsna võrdne, kuna sillamäelased pingutasid kõvasti, samas kui Severi meeskond tegutses isutult. Sellele vaatamata avati skoor juba päris mängu alguses, kui Murmanski poolelt oli resultatiivne Savin. Siiski suutis Sillamäe klubi, nagu ka eelnevates mängudes, ennast kokku võtta ning värava juba paarikümne minutiga tagasi mängida.

Nagu juba sel turniiril kombeks saanud, ei suutnud Sillamäe meeskond ka sel korral kohtumist viigisadamasse juhtida. Teise poolaja keskel lasti vastastel taaskord ennast karistada ning Miguni väravast asus Murmanski Sever uuesti juhtima.

Mida aeg edasi, seda rohkem hakkas Murmanski meeskonnale närvidele käima, et Eesti meeskonna kaitsest nii raske läbi on murda, ning see hakkas ilmnema meeste tegevuses. Esmalt eemaldati Ramil Harisov, kes teenis teise kollase kaardi. Seejärel ei pidanud närvid vastu Jevgeni Jefremovil, kes kõigepealt tõmbas Sillamäe kaitsja jõkralt pikali ning seejärel sõimas tolle veel põhjalikult läbi. Kohtunikul ei jäänud muud üle kui ka tema duði alla saata.

Järelejäänud ajal suutsid veel mõlemad meeskonnad mõned ohtlikud momendid luua, kuid Eesti meeskond ei suutnud oma arvulist ülekaalu mänguliseks muuta ning Meistriliiga uustulnukal tuli taas napp kaotus vastu võtta.

Sillmäe JK Kalev – Murmanski Sever  1:2 (1:1)
25. Albert Taar – 7. Savin, 58. Migun

Hoiatused: 66. Rogov, 90. Taar – 36., 64. Harisov, 54. Proðin
Eemaldamised: 64. Harisov, 80. Jefremov
Kohtunikud: Sergei Malafejev, Artjom Ljubimov (mõlemad St. Peterburg), German Kravtðenko (Pihkva)

Sillamäe Kalev: Mihhail Starodubtsev, Vasili Kulik, Roman Nesterovski, Aleksandr Zaharenkov, Vitali Andrejev, Albert Taar, Aleksei Jahimovitð (20. Igor Rogov), Sergei Vihrov (46. Irfan Ametov), Konstantin Karin, Vitali Bolðakov (66. Nikita Podroiko), Anton Sereda (27. Stanislav Russakov)

Timo Kikas,
Soccernet.ee

Eelmine:
Järgmine: