17.02.2009
Jalgpall

Sillamäe jätkab Peterburis edukalt

Peterburis turniiril osalev Sillamäe Kalev mängis täna väravateta viiki Sankt-Peterburgi Dünamoga, jõudes väga lähedale alagrupist edasipääsule. “Isegi kui homme kaotame, oleme ikkagi poolfinaalis,” selgitas Sillamäe peatreener Vadim Dobiþa turniiriseisu soccernet.ee’le.

Mäng möödus kiires tempos ja äärmiselt dünaamiliselt. Peetrilinna pallurid paistsid silma hea koostöö ja tugeva füüsisega. “Ütlesin poistele enne mängu, et kui peame esimesed 10-15 minutit vastu siis tuleb väravateta viik”, selgitas Dobiza esimese poolaja kaitsvat algust.

Poolaja jätkudes haaras aga Sillamäe isegi initsiatiivi ning oli paaril korral ka lähedal väravale, kuid nagu hooaja eel traditsiooniks saanud, ei suudetud ka seekord olukordi realiseerida. “Rünne vajaks veel tugevdamist,” tunnistas ka Dobiza.

Teisel poolajal hakkasid koduseinte toel mänginud dünamolased pikka palli Eesti meeskonna tagalasse taguma ning just niimoodi oma võimalusi otsima. Kohati sattuski Sillamäe üsna tugeva surve alla, kuid veatult mänginud väravavaht Aleksandr Djatðenko päästis oma klubi halvimast. Dünamol oli kohtumise lõpu eel kasutada ka penalti, ent Alim Habilov saatis palli väravast mööda ja nii jäi Sillamäe väravalukk sel turniiril endiselt murdmata.

“Teisel poolajal me mõnevõrra väsisime, eriti andis see tunda Leedu brigaadil, kelle ettevalmistus on paberite ajamise tõttu lünklikuks jäänud,” seletas Dobiþa teise poolaja pressingu alla jäämist. Puudust tunti ka keskväljamootorist Dmitri Boikost, kes oli läinud Ukrainasse pabereid korda ajama.

Vene Föderatsiooni Jalgpalliliidu Regioonidevahelise Ühenduse “Loe” Taliturniiri nime kandva võistluse avapäeval võitis Kalev 1:0 Tðerepovetsi Ðeksnad.

Kuna täna lisandus sinna veel üks punkt, siis vajab Eesti klubi viimasest grupimängust Kirovski Apatiidi vastu edasipääsu kindlustamiseks vähemalt viiki. Seni punktita olev Apatiit kaotas täna Ðeksnale 1:2. Kui Dünamo võidab homme Ðeksnad, pääseb Sillamäe meeskond edasi oma viimase mängu tulemusest sõltumata.

Alagruppide otsustavad mängud peetakse homme, millele järgneb üks puhkepäev ja kohamängud. Välja mängitakse kõik kaheksa kohta, turniir kestab laupäevani.

St. Peterburg, Zeniit talihall, Taliturniir “Loe”

Sillamäe JK Kalev – St Peterburg FK Dünamo 0:0 (0:0)

Kalev: Aleksandr Djatðenko, Zahharenkov, Aleksei Naumov, Gvidas Grigas, Vilius Lapeikis, Aleksandr Dubõkin, Eimantas Valaitis, Vitalis Stankevicius (Aleksandr Mutik), Nerius Maciulis (Sergei Vihrov, Roman Nesterovski), Vassili Kulik (Jevgeni Kabajev, Irfan Ametov), Dmitri Lipartov (Sergei Jegorov)

Soccernet.ee

Eelmine:
Järgmine: