12.05.2006
Jõutõstmine

Sergei Dermeljov tuli Euroopa meistriks

Sergei Dermeljov saavutas mai alguses toimunud Euroopa lamades surumise meistrivõistlustel versioonis GBC (Global Powerlifting Congres) 45-49aastaste vanuseklassi kehakaalus kuni 90 kilogrammi esikoha püstitades selle klassi kaks Euroopa ja maailma rekordit.

Prantsusmaal toimunud võistlustel osales 16 riigi 260 võistlejat, Derbeljov nentis, et tema sai omas kategoorias konkurentsitu esikoha, rohkem võistlejaid selles klassis lihtsalt polnud. See ei vähenda aga mehe saavutuse tähtsust, sest 272,55 kg ja lõpptulemsueks jäänud 290 kg tähendasid selle versiooni antud klassi Euroopa ja maailma tipptulemusi. Lisaks sai 46aastane, klubisse  Alutaguse Karu kuuluv sportlane kirja 250 kg kükkimises ja 160 kg surumises. Ehk ta kogusumma oli 700 kg.

GBC on jõutõstjate küllaltki liberaalne organisatsioon, nii sai Venemaa kodakondsust omav Dermeljov esindada seal Eestit, ta oli ühtlasi Maarjamaa aunus esindaja sel võistlusel. “Eks ta korraldajatele äri ole, sest ma pidin Eesti osaluse eest maksma näiteks 100 eurot,” rääkis Dermeljov.

Veteransportlasel on hulgaliselt toetajaid: Omega AS, T.R. Tamme Auto, Polven, Silbet, Sigwar, Solbel, Mainsail,  Testona, Nitrofert, Gektor-Grupp, Aida ja Allan Mänd.

RENE KUNDLA

Eelmine:
Järgmine: