29.03.2011
Firmasisesed

Selgusid 7 EYBLi superfinaalist osavõtjat

27.-29. maini Jõhvi spordihallis toimuva Euroopa Noorte Korvpalliliiga EYBL superfinaali tuleb favoriidina tiitlikaitsja Moskva regiooni BC Himki. Kolmanda asetusega sai finaalturniirile korraldaja KK HITO meeskond.

BC Himki kaotas põhihooajal vaid ühe kohtumise, viimasel etapil jäädi 66:71 alla Krasnodari regiooni BC Lokomotiv/Kubanile, keda eelmisel hooajal finaalis võideti 83:52. Kuban pääses teatavasti eelmisel aastal superfinaali teise divisjoni võitjana.

Sarnaselt Himkiga lõpetas põhihooaja 14 võidu ja 1 kaotusega Vilniuse S. Marciulionise BA, kes eelmisel hooajal mängis nõrgemas koosseisus ning põhiturniirl saadi siis 2 võidu ja 13 kaotusega eelviimane, 15. koht.

12 võitu ja 3 kaotust kogusid põhiturniiri lõpuks nii KK HITO kui ka Krasnodari meeskond, kuid paremus omavahelises mängus andis kolmanda asetuse KK HITO meeskonnale.

11 võidu ja 4 kaotusega sai neljanda koha BS Klaipeda, kes eelmisel hooajal lõpetas põhiturniiri kolmandana, kuid superfinaalis pidi leppima viienda kohaga.

Kuuendana pääses superfinaali 9 võitu ja 6 kaotust kogunud BS Zemgale, kes on ühtlasi KK HITO veerandfinaali vastane. Eelmisel hooajal oli Zemgale põhiturniiri viies, kuid superfinaalis osalemisest loobuti. Sel hooajal HITO suutis Zemgale põhiturniiril alistada 60:49.

Viimase, seitsmendana pääses eliitdivisjonist superfinaali 8 võitu ja 7 kaotust kogunud BS Vilnius, kes eelmisel hooajal liigas kaasa ei löönud.

Eliitdivisjoni superfinaali esimene varu on Rootsi meeksond Solna Viking, kes kogus 7 võitu ja sai 8. koha.

Õnnetult käis teise eliitgrupis mänginud Eesti meeskonna, Rapla KK käsi, kes kogus 3 võitu ja 12 kaotust, kusjuures neli kaotust saadi ühepunktilist ja ühes mängus jäädi vastastele alla kahe punktiga. Kusjuures kolmest võidust kaks saavutati samuti ühe punktiga.

2. divisjonist pääseb superfinaali tõenäoliselt BC Minsk 2006, kes eeloleval nädalavahetusel Poolas peetaval etapil peab saama viiest mängust kolm võitu.

Eelmise hooaja superfinalistidest pääsesid sel aastal samuti superfinaali tiitlikaitsja Himki, eelmise hooaja teine Kuban, neljas Hito ja viies Klaipeda.

Eelmise hooaja pronks, otsustavas kohtumises HITO 61:58 alistanud taanlaste Vaerloese sel hooajal liigas ei mänginud, kuna nende 2.12 pikk põhimees sai lepingu Hispaania klubiga. Eelmise hooaja kuues Dnepropetrovski BC Dnepr pidi sel hooajal leppima põhiturniiril 10. kohaga. Eelmise hooaja seitsmes Helsingi BC ToPo oli sel hooajal põhiturniiril üheksas ning eelmise hooaja põhiturniiri võitja, kuid erinevate probleemide tõttu superfinaalis vaid kaheksanda kohaga elppima pidanud BS Kedainiai/Pikenroll pidi sarnaselt taanlastega sel hooajal oma põhimehest loobuma tugevama klubi kasuks ning nii jäädi sel hooajal põhiturniiril alles 11. kohale.

Sportiv.ee
 

 

Eelmine:
Järgmine: