30.04.2010
Jäähoki

Selgunud on Eesti hokikoondise võimalikud vastased

Selgunud on 10 meeskonda 12st, kes hakkavad tuleval aastal mängima jäähoki maailmameistrivõistluste I divisjonis, kuhu pääses tagasi ka Eesti, kes teatavasti võitis Narvas peetud II divisjoni B-grupi turniiri.

Lõppenud on mõlemad I divisjoni turniirid. A-grupp mängis Hollandis ja seal sai täiseduga esikoha Austria, kes turniiri viimases, finaaliks kujunenud kohtumises alistas 2:1 Ukraina, kes sai teise koha. Kolmas oli Jaapan, neljas Holland, viies Leedu ja kuues ehk viimane lisaajal Hollandile kaotanud Serbia, kes kukkus II divisjoni.

I divisjoni B-grupp mängis Sloveenias ning seal suutis kodumeeskond koduväljakueelise ära kasutada ja esikoha võtta, kuigi üks punkt loovutati Suurbritanniale, keda lisaajal võideti 4:3. Esikohta otsustavas kohtumises alistas Sloveenia Ungari 4:1. Kui Sloveenia tõusis eliitgruppi ja kõik mängud kaotanud Horvaatia kukkus II divisjoni, siis Eesti võimalikud vastased tulevad nelikust Ungari, Poola, Suurbritannia, Lõuna-Korea.

II divijsoni A-grupist pääses I divisjoni Hispaania (kuna ta Eestiga saab sama asetuse, siis ei saa nad tulla Eestile vastaseks), III divisjoni kokkus Türgi (Narvas tabas sama saatus teatavasti Iisraeli).

Eliitgrupp alustab oma mänge Saksamaal 7. mail ning sinna kuuluvast 16st meeskonnast kukuvad II divisjoni kaks viimast. Eliitseltskond alustab järgmistes alagruppides: A – Venemaa, Valgevene, Slovakkia, Kashastan, B-grupp – Kanada, Ðveits, Läti, Itaalia, C-grupp – Rootsi, Tðehhi, Norra, Prantsusmaa, D-grupp – Soome, USA, Saksamaa, Taani. Igast alagrupist pääseb järgmisse ringi kolm paremat, alagruppide viimased selgitavad omavahel, kes on need kaks meeskonda, kes tuleval aastal mängivad aste madalamal.

Lõppenud on ka mängid madalaimas, III divisjonis. Luksemburgis sai esikoha ja pääsme aste kõrgemale Iirimaa, III divisjoni jäid Kreeka, Luksemburg ja AÜE. B-grupp mängis Armeenias ning seal alistas Põhja-Korea finaalis 5:2 Armeenia, kolmas oli LAV ja neljas Monogoolia.

Seega mängib maailmameistrivõistlustel neljas tugevusgrupis kokku 48 hokimeeskonda.

Eelmine:
Järgmine: