04.05.2008
Jalgrattasport

Selder kuulus võidukasse võistkonda

1. mail Pirital toimunud rahvusvahelise maastikuratta sarja Nissan MTB Cup avaetapil oli kiireim Alexela Rademar Agency team koosseisus Taavi Selder, Ervin Korts-Laur ja Erki Kukk.

Rahvusvaheliselt kõrgetasemelise maastikurataste võistkondliku teatevõistluses pälvis teise koha Läti rattavõistkond Dynatek-Latvia, kus tõsi küll sõitsid esimest ja teist vahetust nimekad eestlased – Raivo Maimre ja Caspar Austa. Kolmandana lõpetas võistluse Rietumu Banka-Riga profitiim Lätist. Soome parimana oli TWD võistkond seitsmes.

Eesti tipptiimidest oli Extreme Sport – Mever (Helmet Tamkõrv, Alges Maasikmets, Kaido Kampus) kokkuvõttes neljas, viiendana lõpetas Arctic Sport Club võistkond (Allan Oras, Andrus Aug, Raido Kodanipork).

Päeva kiireima ringiaja 13:51 sõitis 6,5 kilomeetri pikkusel rajal Rietumu Banka rattur Ivan Seledkov. Kokku osales võistkondlikus teatevõistluses kokku 23 kolmeliikmelist võistkonda.

Teatesõidule eelnes Pirita terviserajal kulgenud Hobisõit.

Alexela Rademar Agency team ankrumehe Erki Kuke sõnul tuli lõppkokkuvõttes ligi kahe ja poole minutiline võit teise koha võistkonna ees üllatusena. “Võistluse tase oli osavõtjate poolest väga kõrge, sisuliselt oli 6-7 võistkonnal reaalne sekkuda esikohakonkurentsi. Pingutasime stardist alates üsna maksimumi piiril ja olime valmis pingeliseks heitluseks kuni viimase vahetuseni, kuid vahe järgnevatega hakkas kasvama kiiremini kui loota julgesime”, ütles Erki Kukk. Tema sõnul peegeldab meeskondliku teatesõidu võit ka Alexela Pro Agency tiimi tugevust praegusel hetkel. “Võib üsna reaalne olla, et meie võistluskolmik on selle hooaja alguses eelmiste aastatega võrreldes oma parimas vormis aga eks nädalavahetusel toimuv Mulgi Rattamaraton näitab sõitjate hetkevormi juba selgemalt ära”, lisas Kukk.

Nissan MTB Cup võistkondliku teatesõidu paremusjärjestus (kohad 1-8):
1. Alexela Rademar Agency Team (Eesti)
2. Dynatek-Latvia (Läti)
3. Rietumu banka-Riga (Läti)
4. Extreme Sport – Mever (Eesti)
5. Arctic Sport Club (Eesti)
6. Trek-Philips-Metaleks (Läti)
7. TWD (Soome)
8. Spordiklubi CFC (Eesti)

Nissan MTB Cup on uus rahvusvaheline maastikuratta sarivõistluse formaat, mis ühendab Eesti, Läti ja Soome rattavõistluste korraldajad ning pakub osalemisrõõmu erineva ettevalmistuse ja sportliku tasemega rattasõpradele.

Sarja käesoleva hooaja esimene maraton toimub Eestis Jõgevamaal 10. augustil. Seejärel jõuab sarivõistlus Soome, kus toimub Finlandia maastikurataste maraton. Sarja finaaletapp peetakse Lätis Smiltenes 5. oktoobril.

Kõigil eeloleval kolmel etapil on lisaks põhisõidule, mille pikkus jääb vahemikku 70-100 km, kavas ka poole lühem Rahvasõit ning 10 km pikkune Hobisõit.

Eelmine:
Järgmine: