04.05.2008
Jalgrattasport

Selder kaotas vaid lätlasele

Kaheksanda Mulgi Rattamaratoni võitis Läti klubi Rietumu Banka esindaja Ivan Seledkov, kes finiðispurdiga edestas ühe sekundiga Alexela Rademar Agency Team I kuuluvat vokalast Taavi Selderit.

Kohe esimestest meetritest ülikiirelt alanud sõidu jooksul proovisid paljud ratturid konkurentidelt eest pääseda. 55 kilomeetri pikkuse võistluse teise poole alguseks oli ette jäänud viieliikmeline seltskond. Lisaks Ivan Seledkovile ja Taavi Selderile kuulusid sinna ka Mulgi Rattamaratoni mitmekordne võitja Alges Maasikmets ja profiklubidesse kuuluvad Janek Tombak ning Erki Pütsep.

Esimesena jäi ratta purunemise tõttu maha Alges Maasikmets, kuid ülejäänud grupp püsis koos kuni 16 kilomeetrit enne lõppu tuli ratturitel Holstre-Nõmme krossiraja raskest ja liivasest tõusust üles joosta.

Tänu kiiretele jalgadele ja maastikusõiduks paremini sobivate jalanõudele, jooksid Seledkov ja Selder kuulsamatelt konkurentidelt eest ära.

Viis kilomeetrit enne lõppu üritas Selder mitu korda konkurendilt eest ära sõita ja ühel tõusul sai ta ka paarikümne meetrise edu, kuid laskumisel jõudis Läti klubi esindaja eestlasele taas selja taha.

Finiðis pääsesid maksvusele Seledkovi suuremad kogemused ning õigeaegse spurdiga jõudis tema esimesena stardikoridori ning Selderil ei jätkunud ruumi, et uuesti mööda pääseda. Kolmandana lõpetas Erki Pütsep ning neljas oli Janek Tombak.

Parim naine oli Maaris Meier, kes üldkokkuvõttes oli 77. kohal. Klassis N20 said kaksikvõidu vokalased Helen ja Kairi Schmidt.

Põhisõidu 1132 lõpetaja seas mahtusid 30 parema hulka ka kolm Jõhvi Sundstrandi ratturit, 23.oli Peep Kivil, 25. Tauri Selder ja 27. Raivo Sala. Tauri Sleder oli ühtlasi klassis U23 2.

Kokku sõitis täna Viljandimaal peetud Mulgi Rattamaratoni erineva pikkusega sõitudel ligi 2000 ratturit.

55 km protokoll: http://www.sportinfo.ee/sportevent/task/results/id/353/

ETV SPORT/Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: