06.04.2016
Kergejõustik

Sel nädalal toimuvad kindrali- ja elamusjooks

Ida-Virumaa esimesed jooksuvõistlused peetakse eeloleval nädalavahetusel, kui laupäeval on Pannjärvel kavas kindralijooks ja pühapäeval toimub Viivikonna elamusjooks.

Laupäeval, 16. aprillil on Pannjärvel kavas kindralijooks, mida aastast 2005 korraldab Kaitseliidu Alutaguse malev ning kus lisaks militaarjooksule on kõikidele avatud rahvajooksuna esmakordselt kavas maastikujoosuna poolmaraton. Lisaks saab joosta 7,5 km distantsil. Lastele on kavas 2 ja 0,2 km jooksud. Jooksu omapäraks on see, et kui võistlus toimub Pannjärvel, keskusega Alutaguse puhke- ja tervisespordikeskuses algusega kell 10, siis autasustamine on kavas kell 16 Jõhvi keskväljakul kindral Tõnissoni ausamba juures ja see on Jõhvis toimuva perepäeva üheks osaks.

Kindralijooksu eelregistreerimine: www.isetegime.eu/tonisson/reg/reg.php
Osalejate nimekirjad: http://isetegime.eu/tonisson/reg/2016_ALLlist.php
FBüritus: https://www.facebook.com/events/1069623096403317/

Pühapäeval, 17. aprillil on kõik oodatud aga esmakordselt toimuvale Viivikonna elamusjooksule, mille korraldajameeskonnaks põhituumikuks on Ida-Virumaa staadionimaratoni korraldajad. Viivikonna jooksul saab vastavalt võimetele valida 10 (enamus rajast kulgeb maastikul, sest paljude poolt maha jäetud ja mõnede poolt taasleitud kaevandusasulas väga palju asfaltteid ei ole) ja alevitänavatel kulgeva ligi 2,6 kilomeetrise distantsi vahel. Lisaks on kavas 0,7 kilomeetri lastejooks ja 200 meetri pikkune tillujooks. 10 kilomeetri jooksul on ka osalejate limiit – 100 inimest ehk üks inimene rohkem kui Viivikonnas 2011. aasta rahvaloenduste andmetel seal elas.

Viivikonna elamusjooksu eelregistreerimine: http://isetegime.eu/jooks/viivikonna/reg.php
Osalejate nimekiri: http://isetegime.eu/jooks/viivikonna/2016_ALLlist.php
Osalejad koos vanuseklassidega: www.sportiv.ee/protokoll/viivikonna_170416sp.xls
FBüritus, kus kõige põhjalikum info jooksu kohta: https://www.facebook.com/events/929540353827909/

Miks just elamusjooks? Jooksu Facebooki ürituse arutelu alla on selgituseks koondatud Viivikonna alevit iseloomustavaid lugusid ja videolõike, millega korraldajad soovitavad soojalt enne kohale tulekut tutvuda. Valikus on ka viide osaliselt Viivikonnas filmitud lauljatar Kerli laulule “Army of love” toeks tehtud videole, mida Youtubes on vaadatud enam kui 5 miljonit korda. Kõikide distantside rajad lähevad videos kesksel kohal oleva koolimaja kõrvalt läbi ja loodetavasti ei kuku ükski jooksja mõnda lahtisesse kanalisatsiooniauku, kust Kerli videos välja tuleb.

Viivikonna elamusjooksu näol on tegu Ida-Virumaa heade jooksude sarja avaeetapiga, lisaks kuuluvad sarja 4. juunil toimuv ümber Kuremäe kloostri jooks, 3. juulil kavas olev Alajõe rääbisejooks, 6. augustil toimuv Kiikla karujooks ja sarja lõpetab 2. septembril õhtul kavas olev Kohtla-Nõmme rahvajooks. Kõikide Ida-Virumaa heade jooksude sarja ühendavaks distantsiks on 10 kilomeetri jooks, milles peetakse ka koondarvestust.

Kokku on Ida-Virumaa jooksukalendris 40 rahvajooksu, millele lisanduvad veel eelkõige kohalikele jooksjatele suunatud argipäeva jooksuõhtud, mille kalender pannakse paika sõltuvalt teiste spordialade argipäevaõhtute võistlustest. Rahvarohkeim neist on Narva Energiajooks, mis toimub juunikuu keskel Narvas. Omapäraseim aga kindlasti juulikuus kolmandat korda toimuv Ida-Virumaa staadionimaraton, mille raames on kavas ka Eesti esimene 24 tunni jooks.

Ida-Virumaa jooksukalendrite ja seeriavõistluste (lisaks heade jooksude seeriale on kavas Narva seeriajooks, SK Murakas murdmaajooksusari ja Püssi seeriajooks) koondinfo on maakonna jooksuaktivist Aivar Oja kogunud aadressile www.isetegime.eu/jooks/2016/2016_yritus.php. Seal on lingid ka jooksuhooaja kahe esimese võistluse registreerimisele.

Nimetatud süsteemis kajastuvad hiljem ka tulemused ja teist aastat järjest selgub Ida-Virumaa jooksude aktiivseim osaleja. Eelmisel aastal oli selleks Kaja Jõemets, kes 38 Ida-Virumaa võitlusel jooksis kokku 214,8 kilomeetrit.

marathon100.com

Eelmine:
Järgmine: