01.08.2015
Seiklussport

Seiklussportlased on täna öösel Pannjärvel

Neljaetapilise seiklusspordisarja Xdream ööetapp peetakse esmakordselt Ida-Virumaal. Ööl vastu pühapäeva seiklevad kolmeliikmelised võistkonnad Pannjärvel. 570 osaleja seas on võistlustules ka paarkümmend idavirulast.

Esimesena lähevad kell 21 Pannjärve keskusest rajale pikima, A-raja võistkonnad, keda etapile registreerus 44. Ida-Virumaa võistkondi A-rajale ei lähe, küll on idavirulased erinevaid  võistkondi tugevdamas. Tiit Pekk kuulub võistkonda Team Nike/SIS Go, kes kahe etapi järel on täisedu, 450 punktiga liide. Karmo Kübarsepp kuulub võistkonda Eesti Energia SK I, kes kahe etapi järel on 35. kohal. A-rajal on prognoositud võitja ajaks 8-9 tundi.

Teisena lähevad kell 22 rajale 17 C-raja võistkonda, kelle võiduajaks on planeeritud 2.30-3.30.  C-rajal on kolm Ida-Virumaa võistkonda. Naiskondade arvestuses võistleb Järve SK (Maarika Raja, Piret Niglas, Sirje Nurgamaa) ning segavõistkondade seas astuvad üles Alutaguse matkajad (Aivar Raudsepp, Ivar Rooma, Kadre Maalma) ja XTsport Ida+50 Team (Daisy Kroon, Hardi Raiend, Kaja Jõemets). Alutaguse matkajad on võistelnud ka kahel esimesel etapil, siis saavutati üldjärjestuses 5. ja 2. koht ning kokkuvõttes ollakse kolmandad ja segavõistkondade arvestuses teised.

Kell 22.20 on rajale minemas kõige arvukamalt osavõtjaid, siis stardivad 129 B-raja võistkonda, kelle võiduajaks on planeeritud 5.15-6.15. Ida-Virumaa võistkondi on rajale minemas kolm. Meeskondade arvestuses võistlevad Alutaguse (Andres Laur, Mihkel Laur, Robert Peets) ja Söögitakso team (Igor Petrovitski, Vadim Ivlijev, Vladimir Sidorov) ning SK Murakas (Jonne Rooma, Margit Ahu, Revetta Reiljan) konkureerib naiskondade seas. Kiviõlilased Ergo Pikas ja Kaijo Haavisto kuuluvad meeskonda Friiraiderid. Heigo Põld kuulub võistkonda Soosambla SK/XTsport.

RMK avatud raja kaarte saavad kõik osalejad kell 22.25. Xdreami rajameistrina teeb debüüdi on idavirulane Enn Kukk.

Autasustamised on plaanis B- ja C-rajal kell 9 ning A-rajal kell 10. Finið suletakse algsete plaanide kohaselt kell 14.

Etapi infot saab vaadata aadressilt http://www.xdream.ee/ace-xdream-info, seal on ka lingid, mille kaudu saab jälgida A- ja B- raja eeldatavate tugevamate võistkondade kulgemist.

Xdreami osavõistus väisab Ida-Virumaad neljandat aastat. 2012. aastal võisteldi Kiviõlis, 2013. aastal Iisakus ja 2014. aastal Aidus.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: