21.04.2008
Kergejõustik

Seeriajooksud saavad alguse Püssist

Reedel saab alguse Ida-Virumaa seeriajooksude sarja kuuluv neljaetapiline XXVII Püssi seeriajooks. Etapi stardid antakse Püssi kultuurimaja lähistelt kell 18.30 tillujooksule, kell 19 1,3 km distantsile ning kell 19.05 3 ja 5,2 km distantsile.

Nagu viimastel aastatel tavaks, kuulub ka sel aastal Püssi seeriajooksu kavva neli etappi: Jüriöö jooks 25. aprillil, Uljaste mäejooks 30. mail, Uljaste penikoormajooks 29. augustil ja Püssi ring 26. septembril. “Selle aasta uuendus on tillujooks, mille eesmärk on spordipisiku süstimine päris väikestele lastele. Meil on soov, et ka lasteaedades käivad lapsed saaksid võistelda. Tillujooksu stardid toimuvad esimesel ja neljandal etapil vahetult enne põhijooksu starte. Poole võrra on vähendatud ka 8- ja 10aastaste distantsi, kuna osa selles vanuses lapsi – just need, kes trennis ei käi – ei julge veel tulla jooksma kolme kilomeetri pikkust distantsi. On lisandunud ka meeste vanuseklass 70+. Eelmise aasta uustulnuk kepikõnd ootab samuti harrastajaid. Sel aastal üritame teha etappide autasustamist samal päeval. Eelmisel aastal katsetusel olnud eelregistreerimise oleme ära kaotanud, kuna selle järele puudus vajadus,” ütles Püssi seeriajooksu korraldaja Jevgeni Sarri.

Püssis on traditsiooniliselt käigus ka jooksjatele mõeldud eribuss, mis alustab esimesele etapile liikumist Sillamäe spordikeskuse juurest kell 16.20, Voka bussipeatusest kell 16.35, Toilast Voka teeristist kell 16.40, Ahtme kaubanduskeskuse juurest kell 17, Jõhvi postkontori peatusest kell 17.10, Kohtla-Järve veetorni juurest kell 17.20 ning Kiviõli majatarvete kaupluse juurest kell 17.50.

Alles on ka kõik teised traditsioonid, nagu vimpel igale võistlejale, igas vanusegrupis kolme parema autasustamine diplomiga ning kokkuvõttes karika ja meenega. Uudsena on sarnaselt Ida-Virumaa seeriajooksude kahele ülejäänud sarjale (mäkkejooks ja aastajooks) kavas pärast jooksuvõistluse lõppu kõikide osavõtjate vahel auhindade loosimine. Loosiauhindu on erisuguseid, näiteks Toila sanatoorium on igal etapil ühele perevõistkonnale (osalema peab vähemalt ema või isa ja üks kuni 12aastane laps) välja pannud perepääsme Toila termidesse.

Püssi seeriajooksust osavõtt on lastele tasuta ning täiskasvanutele maksab 25 krooni. Ürituse iga-aastased toetajad on Püssi linnavalitsus, Eesti Kultuurkapital, Ida-Virumaa spordiliit, Kiviõli suusaklubi, AS Repo Vabrikud ning sellest aastast on lisandunud ka Püssis tegutsevad uued ettevõtted Tripo Tootmise OÜ ja MKT Holding OÜ.

Püssi seeriajooksu nelja etapi kokkuvõttes kolm kiiremat mees- ja naisjooksjat ning kiireim noor keskmisel distantsil saavad kinkekaarte järgnevalt: meeste 1. koht 2000, meeste 2. koht 1500, meeste 3. koht 1000, naiste 1. koht 1500, naiste 2. koht 1000, naiste 3. koht 500 ning parim noor 500 krooni. Lisainfot Püssi seeriavõistluse kohta saab e-posti aadressil pyssiseeriajooks@hot.ee või Jevgeni Sarri telefonil 501 9480.

Kokku kuulub Ida-Virumaa seeriajooksude sarja 13 etappi, igal jooksjal lähevad arvesse kuni kümne parema etapi tulemused. Selleks, et saada koht sarja üldtabelisse ja nimi järgmise aasta seeriajooksude särgile, tuleb osaleda vähemalt kuuel etapil. Seeriajooksude sarja üldjuhendiga saab tutvuda Ida-Virumaa spordiliidu kodulehel aadressil www.sportiv.ee/index.php?2/3534.

Püssi 1. etapi plakat: www.sportiv.ee/dokument/Pyssiplakat08_1etapp.doc
Kogu seeriavõistluse plakat: www.sportiv.ee/jooksuplakat.jpg

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: