19.10.2008
Jalgrattasport

Schmidtid, Elberg ja Koort said medali

Laupäeval, 18. oktoobril peeti Tihemetsas Lauri krossirajal jahedas ja tuulises ilmas Eesti noorte meistrivõistlused mägirattakrossis.

Tihemetsa rada on väga tehniline ja kohati väga porine ja libe, mis nõudis jalgratturitelt head rattavalitsemist ja tehnilist valmisolekut. Mitmel raja lõigul pidid sportlased  rattalt maha hüppama ja joostes lõigu läbima.

Selline rada sobis ideaalselt enamasti triatloniga tegelevale Kairi Schmidtile, kes oli vastastele ületamatu ja edestas N18 vanuseklassi suurfavoriiti Tallinna kalevlast Liisi Risti üle nelja minuti ja kolmandaks jäänud Ivika Laineveed  juba pea ringiga.  Viru SK-d esindav vokalanna oli samal rajal võidukas ka mullu.

Viru SK-le tõi veel ühe medali Kairi õde Sandra Schmidt, kes N14 vanuseklassis sai tubli kolmanda koha. Selles vanusekategoorias võidutses ettearvatult Sirje Lepik Tartu Ülikooli Spordiklubist. Jõhvi Sundstrandi neiu Janely Sojone pidi seekord leppima viienda kohaga.

Ennast ületavalt esines Tihemetsas Jõhvi Sundstrandi esindav Ainar Elberg, kes M14 vanuseklassis saavutas hinnatava kolmanda koha. Elbergit suutsid edestada vaid selle vanuseklassi absoluutne liider Oskar Nisu CFC-st ja Ahto Raba Pärnu Kalevist. Selle aasta ühe parema stardi tegi Elbergi võiskonnakaaslane Kaspar Tamm, olles kümnes ja omavanuste parim.

Eelmise aasta teist kohta N16 vanuseklassis suutis kaitsta ka Kristel Koort. Jõhvi Sundstrandi krossineiu sõitis vigadeta ja kindlalt ning pidi kaotama vaid CFC sõitjale Daisi Ristile.

M16 vanuseklassis sai Madis Kolli parimana 16  ja Paul Nestor 26. koha ning M18 vanuseklassis sõitis rohkem suusatajana tuntud Rauno Avel ennast 15. M12 vanuseklassis sai kuuenda koha narvalane Maksim Agarkov.  Teistest mitu aastat noorem Marten Jõeäär oli 15. N12 tüdrukute arvestuses oli Kaireen Käen neljas.

Kokkuvõttes suutsid meie maakonna jalgratturid pika hooaja lõpus tervist ja vormi säilitada ning tulemusega võib rahule jääda. Sundstrand team sai 2008. aastal Eesti meistrivõistlustelt kokku 16 medalit.

PEEP KIVIL,
Jõhvi RK/Sundstrand

Eelmine:
Järgmine: