18.03.2014
Jalgpall

Saalijalgpalli hooaeg hakkab lõpule jõudma

Eesti saalijalgpallimeistrivõistlustel esinevatest Ida-Virumaa meeskondadest on ainsana võistlustulle jäänud FC Narva United, kes meistriliigas heitleb pronksi eest.

Eelmisel hooajal meistriliigas hõbeda saanud FC Narva United lõpetas põhihooaja kaheksa meeksonna seas neljandana ning alistas veerandfinaalis viiendana asetatud Rummu Dünamo 6:5 ja 8:3. Poolfinaalis kohtus FC Narva United meeskonnaga, kellele eelmisel hooajal finaalis kaotati mängudega 1:2. Samasuguse üldkooriga lõppes Tallinna FC Anþi kasuks ka seekordne seeria, FC Narva United küll võitis kodus 3:1, kuid Tallinnas narvalased kaotasid 3:7 ja 1:3 ning finaali pääseses FC Anþi.

Teises poolfinaalis alistas põhiturniiri kolmas SK Augur Enemat mängudega 2:0 (4:2 ja 4:3) põhiturniiril teise koha saanud FC Raketa.

Seega sai FC Narva Unitedi pronksiseeria vastaseks FC Raketa, kellele narvalased põhiturniiril kaotasid 10. novembril võõrsil 0:6 ja 8. veebruaril kodus  2:8.

16. märtsil Narvas peetud pronksseeria avamäng oli aga tasavägine ning FC Raketa võitis minimaalselt 5:4. Pronksi võitmiseks vajab Narva meeskond 23. märtsil Viimsis peetavas kohtumises kaheväravalist võitu (või kui lüüakse enam kui 5 väravat, siis piisab ka üheväravalisest võidust). Kui korduskohtumine peaks lõppema Narva 5:4 võiduga, siis mängitakse lisaaeg ja kui seegi paremat ei selgita, siis lüüakse penalteid.

Finaalseeria on Harjumaa meeskondade siseasi ja avamängus võitis pärast 0:0 lõppenud suurelt, sest teise 20 minutilise perioodi jooksul lõi FC Anþi koguni kuus vastuseta jäänud väravat. Selles paaris on korduskohtumine FC Anþi kodusaalis Viimsi 23. märtsil enne pronksimängu. Kui pronksiseerias selgitatakse parem kahe mängu kokkuvõttes, siis finaalis on vaja meistritiitli võitmiseks vastane alistada kahel korral.

Esiliiga võitis Sillamäe SJK Dina

Saalijalgpallimeistrivõistluste esiliiga võitis Sillamäe meeskond SJK Dina, kes võitis põhiturniiril 14st mängust 12, lisaks said nad tabelisse 1 viigi ja 1 kaotuse. 37 punkti kogunud SJK Dina edestas teise koha saanud Tartu meeskonda TÜ BestCredit 11 punktiga, kisirrues Dina võitis tartlasi võõtrsil 7:3 ja kodus 8:5. 

Kui SJK Dina pääses esiliiga võitjana tulevaks hooajaks otse meistriliigasse, siis TÜ  BestCredit sinna ei pääsenud. Üleminekumängudes kaotati esiliigas eelviimase, seitsmenda koha saanud Nõmme BCS Triobetile kodus 1:2 ja võõrsil 6:10. Segea mängivad tuleval hooajal meistriliigas kuus Harjumaa ja kaks Ida-Virumaa meeskonda.

Esilliiga edukaim väravakütt oli 35 tabamusega SJK Dina ründaja Vitali Bolðakov, Aleksandr Gluhno lõi 16 väravat ja oli selles pingeres neljas, seitsmenda koha saanud Andrei Gornev lõi 14 väravat. Kokku lõi SJK Dina 114 väravat ja lasi enda väravasse 36 palli.

Hõbeda saanud Molycorp Silmet pääses esiliigasse

Teises liigas mängisid 19 meeskonda alguses kolmes alagrupis. E-alagrupis mänginud kolmest Ida-Virumaa, täpsemalt Sillamäe meeskonnast oli edukaim Molycorp Silmet, kes saavutas 9 võidu ja 1 kaotusega alagrupis esikoha. 27 punkti kogunud Molycorp Silmetile järgnes kahe punkti kaugusel 25 punkti kokku saanud Sillamäe Almaz, kes suutis ühes kohtumises ka neid kokkuvõttes edestada suutnud kaaslinlasi võita 8:5 (lisaks oli neil tabelis 7 võitu, kuid ka 1 viik TÜ BestCredit II (2:2) ja kaotus Molycorpilt (7:9).

Kolmas kaasa löönud Sillamäe meeskond, Sillamäe Kalev oma õuejalgpallimeeskonna vääriliselt ei mänginud, saalis kaotati kõik 10 kohtumist ja väravate vahe oli koguni 42:155. Ainsaks lohutuseks asjaolu, et kui ülejäänud Sillamäe võistkonnad olid koostatud põhiliselt kogenud mängijatest, siis Kalevi meeskond oli koostatud peamisel 1996-1998 aastal sündinud noormeestest.

Teise liiga kolme piirkonna võitjad selgitasid miniturniiril teise liiga meistri ja ühtlasi ka esiliigasse pääseja ning üleminekumängudel jätkaja. Esimeses mängus võitis TV6 Sport Molycorp Silmeti 7:4. Seejärel tegid Kiili JK ja TV6 Sport 6:6 viigi. Viimases mängus alistas Molycorp Kiili 10:3.

TV6 Sport kogus 4 punkti ja pääses teise liiga võitjana esiliigasse, Molycorp Silmet pälvis 3 punktiga hõbemedalid ja õiguse mängida esiliiga üleminekumängudel. Kiili JK kogus ühe punkti ja jätkab järgmisel hooajal endiselt teises liigas.

Molycorp Silmeti üleminekumängud esiliigas eelviimase, seitsmenda koha saanud Võru Rantipoliga kulgesid tasavägiselt ja edukalt. Esimene neist võideti 1. märtsil kodus 9:8 (poolaeg 8:2), Nikolai Þukovilt Sillamäe edukaimana viis tabamust.

Nädal hiljem Võrus peetud kohtumises jäid sillamäelased küll 0:3 ja 1:4 taha (enam kui kaheväravaline kaotus oleks tähendanud Molycorp Silmetile seeria kaotust), kuid lõpuks siiski suudeti mäng enda kasuks pöörata, 7:4 ette minna ja see mäng lõpuks 7:6 võita. Kusjuures neli väravat löönud Þukov sai teise poolaja keskel teise kollase kaardi, mis ka salaijalgpallis tähendab kokkuvõtes punast kaarti ja eemaldamist (kuid pärast kaheminutilist vähemuses mängimist said sillamäelased jätkata täiskoosseisus) – Sillamäe juhtis sel momendil 5:4. Nii pääseski Molycorp Silmet esiliigasse, kus ta on tuleval hooajal ainus Ida-Virumaa võistkond. (Võrumaa spordiportaali Vsport.ee ülevaade ja pildid Võru mängust: http://www.vsport.ee/?p=53490).

Sportiv.ee/jalgpall.ee

Eelmine:
Järgmine: