18.05.2009
Jalgrattasport

Rõuge rattamaratonil startis üle 1500 ratturi

Pühapäeval Rõuges toimunud Elion Estonian Cup rattamaratonide sarja teine etapp tõi vaatamata jahedale ilmale Kagu-Eesti mägisele maastikule ennast proovile panema üle pooleteise tuhande ratturi.

59 km pikkusele nõudlikule maratonirajale oli ennast kirja pannud 1117 ratturit, kergemale 36km pikkusele poolmaratonile registreerus 332 ratturit, lastesõitudes osales 112 last.

Maratonisõidu teises, mägisemas pooles sai konkurentidelt eest ära kolmeliikmeline grupp ning maratoni võitja otsustati lõputõusul, kus teravaimat jalga näitas Caspar Austa Tartu Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist, finiðeerides ajaga 2:04.42.
Teine ja kolmas koht läksid küll Läti klubile Rietumu Banka-Riga, kuid nende kohtade saajad olid eestlased, teisena lõpetas Allan Oras, kaotades võitjale 7 sekundit ning kolmandana ületas lõpujoone Taavi Selder, kaotus võitjale 12 sekundit.

Neljandaks jäi eelmise aasta võitja Alges Maasikmets (Extreme Sport) ajaga 2:05.13, viies ja kuues olid Markku Ainsalu (Investment Agency Pro Team), aeg 2:05.46 ja Kalle Kriit (Fixus Sport) 2:07.06.

Jõhvi Sundstrandi parematena olid Raivo Sala 16., Tauri Selder 27. (U23 kuues koht), Kristjan Koppel 54. ja Vladimir Vðivtsev 84.

Parim naine oli üldjärjestuses 82. lõpetanud lätlanna Ivanda Eiduka (Rietumu Banka-Riga), kes jõudis lõpujooneni 18 minutit ja 28 sekundit pärast võitjat. Teise naisena lõpetas Maaris Meier (Peugeot naiskond) ja kolmandana lätlanna Mara Leitane. Peugeoti naiskonda esindajana oli Maris Nurm naistest kuues.

Võistkondadest, mida on kogu sarjaks registreeritud 98, osutusid teist etappi järjest paremateks  Rietumu Banka-Riga meeskond (kuulus ka Taavi Selder) ja naiste arvestuses Peugeot naiskond (kuulus ka Maris Nurm).

Poolemaa sõidus oli Jõhvi Sundstrandi edukaim Ainar Elberg, kes nii üldarvestuses kui ka M16 vanuseklassis sai hinnatava neljanda koha. Samas vanuseklassis oli kuues Paul Nestor (üldarvestuse 9. koht). Ära peab märkima ka Viljar Nurme 15. koha lühemal distantsil. Neiude N14-N16 vanuseklassis saavutas Janely Sojone  kuuenda koha.

Lastesõitudes oli kuni 8 aastaste tüdrukute arvestuses kolmanda kohaga edukam Anett Leann Saks. Pia Kivil oli siin viies.
Oma vanuseklassides oli Kaireen Käen neljas ja Martin Aller viies.

Võistlusjärgsetest kommentaaridest selgus, et osalejate jaoks oli tegu mõnes mõttes salakavala rajaga. Paljud suutsid ennast kiire algusega kinni sõita, millele tuli hiljem Haanja kandi tõusudel lõivu maksta.  Teisest küljest oli kiire ja laiematel teedel sõidetud maratoni algusosa hea tuhandepealise ratturiterivi laialivedamiseks, nii et eelmisel aastal maratoni alguses tekkinud järjekordi sel aastal ei esinenud.

PEEP KIVIL
Jõhvi RK/Sundstrand

 

Eelmine:
Järgmine: