21.05.2014
Rogain

Rogain on popp

Ida-Virumaal toimuvate rogaini populariseerivate tunnirogainite teisel etapil osales Kohtla-Nõmmel 31 2-5liikmelist võistkonda. Raja läbis ka sel päeval 91 aastaseks saanud Richard Rooden.

Teisipäeva õhtul keskusega Kohtla-Nõmme kooli staadionil toimunud etapi kiireim oli noortest koostatud võistkond Puup (Jonne Rooma, Jürmo Rooma, Mariethe-Piret Niglas), kes 24st võimalikust kontrollpunktist jõudis ära võtta 22 ja NO15 klassi võitjana koguti kokku 111 punkti.

Esikolmikusse mahtusid veel kaks perede võistkonda, teine oli võistkond Orelid (Helger Orel, Randy Orel) 95 ning kolmas võistkond Grette ja isa (Andrei Semenkov, Grette Semenkova) 92 punktiga.

Esialgne protokoll: http://www.xtsport.ee/voistlused/ida-virumaa-rogainipaevakud/tulemused/

Rogainiõhtutes on nüüd paus kuni septembrini, eelviimane kolmas etapp peetakse 9. septembril Kohtlas ja viimane etapp 16. septembril Toilas.

Rogainis on vaja etteantud aja jooksul koguda võimalikult palju punkte, kusjuures kontrollpunktid on olevanelt oma asukohast erineva hinnaga ja võistkond peab otsustama, millistes kontrollpunktides on kõige mõttekam käia, kuna reeglina kõike punkte ei jõua etteantud ajaga läbida.

Üksinda saab orienteerumist harrastada aga juba sel neljapäeval, kui kavas on RSK Jõhvikas neljapäevakute kolmas etapp.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: