18.08.2009
Firmasisesed

Remeks ei pääsenud napilt poolfinaali

Kohtla-Järve Remeks jäi laupäeval Tallinnas toimunud 5on5 tänavakorvpalliturniiril napilt poolfinaali ukse taha, kirjutab basket.ee. Kaugvisete võistluses sai teise koha Anton Batanov Remeksist.

Laupäeva, 15. augusti hommik oli päikeseline ja rahulik. Kui korraldajad tegid hea ürituse nimel veel viimaseid ettevalmistusi, olid esimesed mängijad juba tulemas. Palluritel, kes väljakule sammusid, olid näod naerul – kaua oodatud Streetball 5on5 oli algamas ja reede õhtul võimu näidanud vihm ja tuul oma teed läinud.

Esimeseks turniiriks registreerus 12 meeskonda. Viimasel hetkel loobusid Maardu ja KK Välk. Seega võtsid laupäeval üksteiselt mõõtu kümme meeskonda. Tallinna, Tartu ja Kohtla-Järve koosseisud alustasid mängudega kahes alagrupis. Rivaal (Tartu), Remeks (Kohtla-Järve) ja Tallinna meeskonnad Martin, Barbarbia ning BC Kalev startisid A-alagrupis. B-alagrupis panid palli mängu Tartu Sport Court ja Elektriroller.ee, Softrend, Ei, Emotsioon ning Converse (Tallinn).

Võitluslikud ja põnevad kohtumised said hetkeks pausi keskpäeval, kui ootamatult saabunud hoovihm kõik osalejad ja pealtvaatajad saali peitu ajas. Korraldajate õnneks oli päike peagi taas väljas ja koos abivalmis spordirahvaga said väljakud kiiresti kuivaks ning mängud jätkusid. Publiku ja pallurite tuju hoidsid üleval tublid päevajuhid Martin ja Triin, kes väikese pausi ajal kõigile Balbiino jäätist jagasid.

Päev sai jätku ja peagi olid selged meeskonnad, kes teistest rohkem võite noppisid ja seega paremad olid. A-alagrupi võitis Barbarbia ja B-alagrupi tugevaim oli Converse. Nimetatud meeskonnad pääsesid otse poolfinaali. Võitjatel tuli vastaseid oodata veerandfinaalpaaridest BC Kalev – Sport Court ja Remeks – Ei, Emotsioon. Tasavägistest mängudest said edasi BC Kalev alistades tartlased tulemusega 22:19 ja Ei, Emotsioon, kes põnevas kohtumises suutsid paremad olla Kohtla-Järve palluritest (22:21).

Poolfinaalid olid ühepoolsed, kus alagruppide võitjad ei vääratanud ja jõudsid finaali üsna selgete edumaadega. Barbarbia alistas BC Kalevi skooriga 32:17 ja Converse oli parem Ei, Emotsiooni meeskonnast 43:27.

Streetball 5on5 esimesel turniiril ei pidanud kaotuse kibedust tundma ainult üks meeskond – Converse. Võitluslikus ja põnevas finaalmängus võideti Barbarbia pallureid tulemusega 32:19. Õnnelikud võitjad said sellega ühtlasi turniiri peaauhinna 10 000 krooni omanikuks.

Võitjaid ja erinevaid huvitavaid esitusi oli laupäeval veelgi. Kavas olid viske- ja pealtpanekuvõistlused ning naiste meistriliiga korvpallurite mõõduvõtt Põhja ja Lõuna naiskondade vahel.

Pealtpanekuvõistlus oli seekord mõnevõrra tavapärasest tagasihoidlikum. Osalejaid oli küll vähe, kuid häbisse ei pidanud keegi jääma. Tubli etteaste tegid kõik. Finaali jõudsid Anthony Enden (Ei, Emotsioon) ja Joonas Järvelainen (Sport Court). Eelvoorus hästi esinenud ja meeldejääva pealtpaneku teinud Endenil finaalis katsed ei õnnestunud ja seekord tegi parema esituse Järvelainen, kes zürii poolt ka parimaks nimetati. Võidumees ja Erik Luts Ei, Emotsiooni meeskonnast näitasid efektseid pealtpanekuid ka mängudes.

Päeva teiseks erivõistluseks oli 3-punkti viskevõistlus, kus kaasa tegid võistkondade parimad viskekäed, varasemate aastate tiitlikaitsjad, kohtunike ja korraldajate esindajad ning naiste tublimad korvikütid. Tuult trotsides jõudsid finaali Anton Batanov (Remeks) ja Mikk Lemberg (Rivaal). Kaasa haarava finaalvõistluse võitis napi eduga Lemberg, kes kogus 14 punkti (eelv. 14). Batanovi laeks jäi teisel korral 11 punkti (eelv. 14).

Põhja ja Lõuna naiste mõõduvõtus jäi peale Lõuna naiskond, kes oma vastased alistas tulemusega 31:19. Naiste kohtumises tegid kaasa Põhja naiskonna eest Merilin Metsalu, Helena Mälton, Monika Põldma, Kaisa Aatonen ja Aleksandra Skorohhodova ning Lõuna poolel Katre Arniste, Triin Teppo, Mariel Gregor, Kairi Poljakov, Kerli Haas ja Marit Maaring.

5on5 turniiri võitjameeskonnas mängisid Remi Aare, Mario Polusk, Janno Viilup, Tauri Raja, Andres Lehesalu, Indrek Kaarlep, Raido Ringmets ja Elgar Tamsalu.

Barbarbia meeskonna viisid kõrgele teisele kohale Aleksei Mohov, Dmitri Mohov, Andres Vornikoglo, Roman Demtðuk, Roman Skidtsenko, Sergei Denisov, Andre Tamkõrv ja Vitali Komar.

Galerii: http://5on5.streetball.ee/lk.php?program=galerii

Korraldajad tänavad meeldiva turniiri eest kõiki osalejaid, publikut, kohtunikke, lauakohtunikke, päevajuhte Martinit ja Triinu, Dj Marcust, StepUp tantsutüdrukuid, arst Aivarit, fotograaf Siimu, gräffiti-kunstnik Martin Perensit, toetajaid ja partnereid ning kõiki teisi, kes toreda ja sportliku päeva õnnestumisele kaasa aitasid.

Tallinn Streetball 5on5 toetajad: Hasartmängumaksu Nõukogu, Tallinna Spordi- ja Noorsooamet, AS A Le Coq, AS Balbiino, AND1, Streetball.ee, Ajakiri Basketball

Meelis Raiend
MTÜ Sport Enterprises Estonia/Streetball 5on5
http://5on5.streetball.ee

Eelmine:
Järgmine: