29.06.2016
Jalgrattasport

Ratturid selgitasid Eesti meistreid

Tallinna külje all Kiilis ja Jüris toimusid 2016 a.Eesti Meistrivõistlused jalgratta maanteesõidus. Eraldistardi sõidud peeti enne jaanipäeva ja grupisõidud peale jaani.

Kohal oli kogu Eesti paremik, puudusid vaid Rein Taaramäe ja Tanel Kangert. Ida-Virumaa sportlastel läksid need võistlused väga hästi.Ja suisa nii hästi, et poiste noorteklasside kõik grupisõidu kullad tulid Ida-Virumaale.

Eraldistardis M-14 sai hõbeda Narva poiss Jörgen Vimberg, kullast jäi tal puudu 3 sekundit . M14 sõitis 10 km, samasuguse trikiga sai hakkama ka M16 sõitja, Tallinna klubi esindav narvalane Gleb Karpenko kaotas oma klubikaaslase kulla 4 sekundiga. M16 distantsi pikkuseks oli 15 km. Meesjuunioride klassis läks starti medalimõtetega Marten Jõeäär, kahjuks polnud see tema päev. Võistlus lõppes talle 5. kohaga. Juuniorid sõitsid 25 km. Veteranidest oli stardis SEN-6 klassis Anatoli Männi kelle kontosse jäi seekord 6. koht.

Grupisõidus tulid esimestena starti M14 ja SEN 5,6,7. Grupifiniðis oli kiirem Narva Energia poiss Jörgen Vimberg ja tasuks rattasõidu kõige võimsam tiitel. Hästi sõitis ka Anatoli Männi kes saavutas oma vanuseklassis pronksi. Sõidumaa pikkuseks oli 44 kilomeetrit.

Järgmisena olid stardis Seenior Sport/1,2,3 sõitjad, kus sõitis kaasa ka endiste aegade suurkuju Jaan Kirsipuu. Võistlusmaa pikkuseks oli 96 km. Sen Sport klassis oli Reijo Peenema 4. Reio esindab Jõhvi rattaklubi. Ja SEN 3 klassis oli narvalane Viktor Mihhailov 6.

Pühapäeval eliidi sõidus oli stardis ainukesena Ainar Elberg. Kahjuks Ainaril distantsi lõpetada ei õnnestunud. Eliit sõitis 178 km.

Esmaspäeval läks suurte ootustega starti CFC klubi eest sõitev vokalane Marten Jõeäär. Meesjuunioride sõidumaa oli 118,6 km. Kohe esimesel kilomeetril Marten ründas ja sai grupiga vahe sisse. Ta sai kaasa endaga 3 kaaslast ja ühtlaselt tööd tehes, sõitsid nad terve distantsi peagrupi ees. Viimasel ringil raputas Marten kaks kaaslast maha. Ette jäädi koos klubikaaslasega. Seekord siis võit Martenile ja au kanda sini-must-valget meistri särki terve aasta jooksul.

Järgmises stardis olid M-16 sõitjad. Narvalane Gleb Karpenko, kes sõidab Tallinna Kalevi jalgrattakooli eest, näitas lõpufiniðis kõige tervamat jalga ja sai ka kaela kuldmedali. M16 sõitis 77 km.

Väga võimas esitus noorsprtlastelt,kui vaadata et maakonnas on vaid üks jalgrattatreener ja trennis käivad vaid mõned poisid.

16.-17. juuli toimuvad Eesti meistrivõistused maastikusõidus Narvas. Kavas on teatesõit ja olümpiakross.

URMAS JÕEÄÄR

Eelmine:
Järgmine: