06.07.2009
Jalgrattasport

Raivo Sala tuli seenior 1 klassis Eesti meistriks

Laupäeval 4 juulil peeti Palal Eesti meistrivõistlused maastikuratta maratonis. Raivo Sala sai Jõhvi RK-Sundstrand võistlejatest edukaimana 20. koha olles ühtlasi parim klassis Seenior 1.

Nissan Kalevipoja 71 km pikkune maastikurattamaraton on Elion Estonian cupi kandidaat. Teist korda peetud võistlusel näitas võimsat minekut CC Burgase proffiklubisse kuuluv Erki Pütsep, kes kohe stardis pani peale sellise tempo, et kaasa suutsid minna vaid kuus ratturit. Liidergrupist pudenejate seas oli ka Ida-Virumaa parim jalgrattur Taavi Selder.
Sõidu käigus suurfavoriidi seisusesse tõusnud Pütsep pidi aga võidumõtted peast viskama pärast seda kui tal purunes kumm. Lõpuks märgiti talle protokolli 16. koht.

Eesti meistriks tuli taas vanameister Jaan Kirsipuu CFC-st. Kuigi viimasel raskel tõusul ründas valusalt Alutaguse Rattakrossigi võitnud Caspar Austa TÜASK-st, aga finiðisirgele tulid nad juba koos ja siin vanameistrile Austast vastas polnud. Kirsipuu läbis 71 km distantsi 2:19.21-ga ja Austa kaotas talle ühe sekundiga. Kolmas oli 19 sekundilise kaotusega Investment Agency esindaja Markku Ainsalu. Pjedestaalile mahtusid veel Allan Oras, Sigvard Kukk ja Janek Tombak. Tombak võitis finiðispurdis vokalast Taavi Selderit ja jättis Rietumu Banka-Riga sõitja seekord seitsmendaks.

Sundstrand-Jõhvi sõitjatest oli üldarvestuse 20. kohaga taas ülivõimsalt kiirem Raivo Sala (aeg 2:13.45). Salale kuulus ka seenior1 (M30) vanuseklassi Eesti meistritiitel. Sala edestas lähimaid konkurente Magnus Krusemanni ja Lasse Nõlvikut pea nelja minutiga. Sala enda sõnul tundis ta eriti head minekut kruusalõikudel.

Tauri Selder oli 2:37.16-ga 36. ja vanuseklassis U23 andis see tulemus 7. koha. U23 Eesti meistriks tuli Martin Loo Veloplusist. Samas vanuseklassis sai Kristjan Koppel ajaga 2:39.41 10.  koha. Üldarvestuses kuulus Koppelile 48. koht. Sundstrand-Jõhvi meestest oli temast 34 sekundit kiirem Vladimir Vðivtsev ning talle kuulus 45. koht.

Naiste võitjaks tuli Maaris Meier Maarja Kuuskvere ja Signe Parmi ees. Sundstrand-Jõhvi naistest sai parimana Maris Nurm 6. koha. Üldarvestuses oli Nurm 225. ja aega kulus tal 3:15.41. Võitjal Meierile kaotas ta 22 minuti 27 sekundiga. Teine Sundstrandi sõitja Kristel Koort sai ajaga 3:31.40 N23 vanuseklassis teise koha (320. koht). Teda edestas Maarja Kuuskvere TÜASK-st. Selles vanuseklassis rohkem sõitjaid polnudki.

Lastesõitudes esindasid Jõhvi Sundstrandi Kaireen Käen, Anett Leann Saks ja Marten Jõeäär. Marten Jõeäär võitis omas klassis, Kaireen Käen ja Anett Leann Saks said omas vanuseklassis teise koha.

Eesti meistrivõistluste protokoll: http://engine.koduleht.net/templates/championchip/files/mdl_files.php/NissanEMV_09.pdf

PEEP KIVIL
Jõhvi RK/Sundstrand 

Eelmine:
Järgmine: