04.08.2016
Auto-Moto

Quadide motokrossi Euroopa meister selgub Kiviõlis

Tuleval nädalavahetusel toimub tänaseks juba traditsiooniks saanud Kiviõli motofestival, kus on aastaid jagatud MM-punkte külgvankrite masinaklassis ning võistlus on olnud ühtlasi ka Euroopa meistrivõistluse osavõistluseks. Tänavu on aga kalender koostatud nii, et Kiviõlil on au olla viimane etapp, kus selgub selle aasta parim quadisõitja.

Kuna eelviimasel etapil Lätis Stelpes mängis korralik vihm sõitjatele korraliku vingerpussi ning teises voorus katkestas valitsev Euroopa meister lätlane Edgars Mengelis, kes oli ka enne Stelpe võistlust selle aasta meistrivõistluste liider. Tänu Läti etapi võidule tõusis sarjas esimeseks prantslane Adrian Mangieu, kellel on koos 191 punkti, Mengelis jääb temast nüüd 5 punkti kaugusele ja nende kahe mehe vahel selgitataksegi selle aasta meister, kuna kolmandal kohal platseeruv 2014 aasta Euroopa meister hollandlane Mike Van Grinsven kaotab Mangieule juba 33 punktiga. Et hollandlane meistriks või kasvõi teisele kohale tuleks, eeldaks see kahe esimese tõsist ebaõnne, aga tehnikaspordis juhtub alati ning tibusid loetakse 7. augusti päeva teises pooles peale quadide teist sõitu.

Eestlastel on Kiviõlis hästi läinud ning tänavu võib poodiumikohta oodata noorelt Kevin Saarelt, kes tänavu juba eelmistel etappidel kolmel korral esikolmikus lõpetanud ja hoiab meistrivõistlustel 8. kohta. Hea tulemuse võivad kindlasti teha Steple kolmas mees Martin Filatov, eelmine aasta Kiviõlis kolmanda koha saanud Priit Järvloo, Martin Kangur ja Kaspar Haiba.

Quadide treeningsõidud algavad laupäeval kell 10 ning kvalifikatsioon sõidetakse kell 16:30. Esimene finaalsõit läheb lahti pühapäeval 12:30 ning hooaja viimane sõit 15:00 ja selgub selle aasta meister.

Rauno Kais

Eelmine:
Järgmine: